Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storförlust i seriefinalen: "Handlar om att lära sig från det här"

Bortalaget Gottne var aldrig nära att hota Östersund i seriefinalen.
– Vi möter ett klart mycket bättre lag än oss i dag. De är nog faktiskt i fel serie kan jag tycka, säger Gottnes tränare Roger Dannberg efter förlusten i toppmötet.

Annons

Emir Ragipovic och Gottne IF föll borta mot serieledarna Östersund.

Matchplanen att försöka ligga rätt i positionerna och hålla tätt bakåt höll inte länge för Gottne IF som gästade obesegrade serieledarna Östersund. Efter knappt tio minuter hamnade bortalaget i underläge efter en hörna och bara någon minut senare rann skytteligaledaren Patrik Lindgren igenom och lobbade in 2–0 över Dejan Dimoski.

– Hörnmålet, det är någonting som vi normalt inte släpper in. Och 2–0-målet är inte heller något som vi brukar släppa in. Tvåmålsunderläge mot Östersund på bortaplan är inte så himla roligt, konstaterar Gottnetränaren Roger Dannberg efter förlusten i toppmötet som tillslut skrevs till 0–5.

– Man kan ju tycka att vi blir straffade hårt vid målen, men det är ju en frukt utav att de är väldigt duktiga, säger Dannberg.

Gottne gjorde en klart bättre andra halvlek där man länge höll ihop defensiven och ordnade fram några chanser framåt. De bästa lägena hade Emir Ragipovic. Dels genom en halvvolley från distans, strax över ribban, men framför allt efter en perfekt genomförd kontring där Ragipovic fick ett friläge efter passning från Moses Duckrell. Men Gottne saknade hemmalagets effektivitet, som kort senare gjorde två mål inom loppet av en minut till slutställningen 5–0.

– Det handar om att lära sig från det här. Även fast vi ligger i toppen så är vi inte riktigt klara som lag för att gå upp i tvåan. Vi försöker lära oss hela tiden och såna här matcher är jättenyttiga för laget, menar Roger Dannberg.

– Även när det gäller hur man förbereder sig och far ut på matcher, bussresan och hur man äter och sånt. Vi lär oss hela tiden och försöker ta kliv.

Roger Dannberg och Mats Falck fick se sitt lag förlora med 0–5 mot Östersund.

Matchfakta, div 3 mellersta norrand, herrar

IFK Östersund–Gottne IF 5–0 (3–0)

Mål: 1–0 Emil Jonasson, 2–0 Patrik Lindgren, 3–0 Japhet Mata, 4–0 Patrik Lindgren, 5–0 Jordan Watson.

Publik: 122

Domare: Håkan Modigh

Mer läsning

Annons