Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför lördagens match mellan Björna och Gottne – ”En riktigt rolig derbyfight”

Även under lördagen bjuds Ångermanlänningarna på ett hett derby när Björna tar emot Gottne hemma på Biggevallen för att göra upp om tre, för båda lagen, viktiga poäng.

Annons

Att det råder fotbollsfeber i Sverige lär inte undgått någon. Med pågående EM-turnering i Frankrike och matchtätt för länets olika klubbar kan du andas fotboll varje dag. Imorgon lördag är det dessutom dags för ett härligt möte på Biggevallen där hemmalaget Björna gästas av Gottne.

– Det ska bli fantastiskt roligt och inspirerande med ett riktigt derby. Förhoppningsvis blir det även lite mer folk på läktaren också i och med att det är Björnadagen, säger Björnas tränare Björn Moström.

Björnadagen, som förutom derbyt mot Gottne, även kommer att bjuda på det traditionella Urskogsloppet samt marknader och en Pub på kvällen. Med andra ord en riktig heldag för alla som vill.

Även från Gottnehåll ser man fram emot lördagens drabbning.

– Ja, det är ju lite känslor mellan föreningarna, så det blir en riktigt rolig derbyfight. Det har varit lite tuffa matcher mellan oss tidigare och vi hade en tuff fight på försäsongen där Björna vann rättvist med 2-0. Så vi ska väl försöka ta revansch nu i serien när det är poäng på spel, säger Gottnes tränare Mats Flack.

Det förväntas bli mycket folk på Biggevallen imorgon lördag.

Vad gäller förväntad matchbild är båda tränarna överens om att det lär bli en match innehållandes en hel del kamp och vilja. Både Moström och Falck menar att det är två bra lag som möts och eftersom det ska finnas lite känslor klubbarna emellan borde det synas även på planen. Björna kommer senast från en storförlust (0-9) mot Östersund medan Gottne vann sin senaste match, mot Ope med 5-0.

I tabellen skiljer det totalt nio poäng och Gottne ligger på en tredjeplats medan Björna ligger nia. Båda tränarna är dock överens om att deras respektive lag haft det lite upp och ner hittills denna säsong.

– Vår form är väl sisådär. Vi har haft rejält mycket folk borta av olika anledningar. Grabbarna har gjort det fantastiskt bra under våren sett till förutsättningarna, men formen är lite svårbedömd just nu, säger Moström och Falck fortsätter:

– Vi har blandat och gett litegrann. Vi har gjort någon mindre bra insats men överlag har vi gjort en bra vår och framförallt på hemmaplan har vi varit väldigt starka.

Hur respektive startelva kommer att se ut är inte spikat ännu, men det som står klart är att Björnas Yusuf Chawila, Chan Baroline och Henrik Sellgren inte kommer att finnas med i hemmalagets trupp. Utöver den trion finns ett par frågetecken som Moström avvaktar med tills efter sista träningen.

– De som har rutin och har spelat i trean och högre förut är de som varit skadade och sjuka om vartannat. Samtidigt har de som har spelat gjort det väldigt bra även om det inte är någon som kommit upp till maxnivå, vilket är mitt fel som tränare. Det är mitt ansvar att se till att alla presterar på max när det är match, så det är något att fundera för egen del.

För Gottnes del kan det också saknas ett par spelare, men Falck är förtegen med vilka det kan röra sig om.

– Vi har några skador och frågetecken på en eller två spelare som vi borde kunna få klart under torsdagskvällen, men det ser bra ut. Nästan alla lag i trean har tunna trupper och har haft problem med skador.

Matchen spelas på lördag 18 juni på Biggevallen, avspark 16.00.

Mer läsning

Annons