Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändaren Gustafsson om Gottnes seger: "Finns mycket mer att önska"

Stundtals överlägsna, stundtals darriga tog Gottne tre poäng mot Sollefteå hemma på Haraldsängen.
– Vi får tre poäng, något mer vet jag inte om jag tar med mig från matchen, säger Gottnes Simon Gustafsson.

Annons

Det var en blixtrande inledning på matchen där Gottne tog en tremålsledning inom den första halvtimmen. Först två pärlor av engelsmannen Danny Harmon, en frisparksnick och ett pricksäkert skott i bortre krysset. Sedan ett riktigt krigarmål av Simon Gustafsson.

Gottnes Danny Harmon gör 2-0 genom ett vackert placerat skott i bortre krysset.

Gottnes tränare Mats Falck beskriver beslutet att ta in Danny Harmon i klubben som

– Kanske sätter det sig lite i huvudet. Det går lite för enkelt och man backar hem och det straffar sig snabbt, säger Simon Gustafsson.

Läs också: Gottne på offensiven: "Vi ska spela i division 2"

Sollefteås Eugeniu Samson reducerar till 3-1 innan halvtid och Gottne tappar den press som fanns i början av matchen. Den hittar de inte tillbaka till och Sollefteå gör ytterligare en reducering i andra halvlek, till Gottnebänkens märkbara irritation.

Men det blir inte mer spännande än så. Både 4-2 och 5-2 kommer och matchen slutar med tre poäng till Gottne på ett strålande soligt Haraldsängen.

– Det är inte bra, men vi gör fem mål och det får vi vara glada över, säger tränare Mats Falck.

Hemvändaren Simon Gustafsson som är tillbaka i moderklubben Gottne för säsongen var inte heller nöjd med matchen, trots resultatet. Se hela intervjun i klippet här ovanför.

– Vi får tre poäng, något mer vet jag inte om jag tar med mig från matchen. Visst vi gör fem mål men i spelet finns det mycket mer att önska.

Hur känns det att vara tillbaka i Gottne en lördag när solen skiner?

– Det finns inte mycket som kan bli så mycket bättre. Det är fantastiskt att vara hemma och spela här där man känner de flesta. Här nere på Haraldsängen är det lite anrikt, det känns fantastiskt.

Simon Gustafsson är tillbaka i moderklubben Gottne efter många år i Anundsjö IF.

Laget ligger på en tredjeplats i tabellen, tätt efter Kramfors-Alliansen. På första plats ligger Östersund. Gustafsson tycker att topp tre är fullt godkänt med Gottnes tunna trupp, men att konkurrensen så klart är motiverande.

– Övre halvan av tabellen är realistiskt, men kan vi hota storklubbar som Kramfors och Östersund så är ju det fantastiskt.

Läs också: Forsatta krafttag för integration av Gottne IF – barn ges möjlighet att sparka boll

Gottne IF – Sollefteå GIF: 1-0, Danny Harmon, 2-0, Danny Harmon, 3-0, Simon Gustafsson, 3-1, Eugeniu Samson, 3-2, Markus Uppling, 4-2, Isak Forsberg 5-2, Moses Duckrell.

Mer läsning