Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Forsberg gav nyttiga tips

/
  • Modo:s Anton Forsberg bjöd på tips under en specialträning för AIK Hockey Härnösands burväktare.
  • Här är de tolv målvakter som bytte om till speciella träningspasset.
  • Seriositet och disciplin – och självklart en stor mängd hård träning. Det är det enda sättet att framgång som ishockeymålvakt, enligt Anton Forsberg.

Det har varit på gång länge. I tisdag blev det verklighet.
– Det känns viktigt att ge målvakterna en gemensam träning för att skapa en röd tråd inom klubben, säger AIK Hockeys tränare Marcus Johansson, själv målvakt så sent som i fjol.

Annons

Vanligtvis brukar hockeylagen få fram maximalt tre ombytta målvakter, men i tisdags fanns inte mindre än tolv (!) burväktare redo ute på Högslättenhallens is.

– Vi har fått hit målvakter födda 1996–2003 från de egna leden, berättar Olle Östman i AIK Hockey Härnösands ungdomssektion.

Till den första gemensamma målvaktsträningen hade klubben bjudit ned MoDo Hockeys SHL-målvakt Anton Forsberg.

– Det var roligt att få vara med därute, jag är ju själv härifrån. Återväxten finns, det gäller bara att få grabbarna att förstå hur mycket som krävs om man vill bli riktigt bra.

– Det krävs disciplin och goda vanor; både gällande kost, förberedelser och själva träningen, berättar Anton mellan ispasset och det avslutande fyspasset.

Målvaktskvällen inleddes med en timmes teori, men det var förstås de fem stationerna med olika sorters praktiska målvaktsövningar som de tolv kilarna främst kommer att minnas.

Förutom mötet med Modo-stjärnan förstås.

Mer läsning

Annons