Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarflykt för HFF – fyra lämnar: "Måste hitta ersättare som är minst lika bra"

Fyra spelare lämnar Härnösands FF mitt under pågående division 2-säsong. Nu måste klubben ut på spelarjakt – inte minst behövs ersättning på målvaktssidan. "William är inte lätt att ersätta", säger sportchefen Göran Dahlberg.

Annons

William Amamoo har ännu inte någon ny klubbadress klar men har aviserat att han ska lämna Härnösand.

Det är just nu uppehåll i division 2 Norrland och för Härnösands FF dröjer det till den 27 juli innan laget kliver in i seriespelet igen – då mot Anundsjö på hemmaplan.

Frågan är hur laget ser ut när det är avspark. Det är nämligen så att fyra av spelarna väljer att lämna truppen under uppehållet. Målvakterna William Amamoo och Dimitrios Angelopoulos, försvararen Christoforos Gavriil och anfallaren Nick Scharkowski ska alla se sig om efter nya klubbadresser.

LÄS OCKSÅ: HFF kan få möta allsvenska giganten på hemmaplan

Av dem är förstemålvakten Amamoo och hans bror Scharkowski de främsta tappen.

– William är kvar i stan, men han ska gå till någon annan klubb. Vi håller på och försöker att rekrytera minst ett par nya spelare, säger Göran Dahlberg.

Hur går rekryteringen?

– Än så länge tror vi att det går bra. Men tills man har knutit ihop säcken är det fortfarande lite osäkert, inte minst när det är internationella spelare. Det är klubbar som ska skriva på och godkänna övergångarna och jag vet erfarenhetsmässigt hur det kan vara. Det kan dra ut på tiden.

Är det utländska spelare ni tittar på eller finns där svenska alternativ också?

– Vi har svenska spelare på gång också. Bland annat kan det finnas intressanta namn bland de som har kommit in på universitetet i Sundsvall och ska flytta dit. Men det blir väl någon utländsk spelare i alla fall.

Nick Scharkowski.

Härnösands sportchef konstaterar krasst att det inte finns så mycket att hämta i närområdet, åtminstone inte för en klubb med HFF:s ambitioner.

– Det finns ingen spelare i vårt närområde som är i toppklass i division 2 och det är vad vi måste ha. Det är ingen mening att ta in någonting annat. Vi måste hitta ersättare som är minst lika bra som de vi tappar – även om det kanske blir svårt när det gäller William Amamoo som målvakt. Men vi jobbar på det.

LÄS OCKSÅ: Vår startelva i norrtvåan – Härnösands FF dominerar

Ni gjorde en stark vår. Tror du att ni kan få ihop en lika slagkraftig trupp till hösten?

– Ja, det tror jag definitivt.

Utöver en ny målvakt söker Dahlberg och HFF främst en så kallad target player längst fram, någon i stil med Nick Scharkowski.

– Vi har många mindre spelare och vi behöver någon stor och stark som kan ta emot bollen, säger Göran Dahlberg, som mest troligt inte ersätter Christoforos Gavriil på backsidan.

– Vi har många försvarsspelare redan och behöver nog inte fylla på där.

Mer läsning

Annons