Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sargat FV chanslöst i Sandviken

Friska Viljor kom till spel utan åtta ordianrie spelare. Självklart gick inte det, utan Ö-viksgänget föll med klara 5–0 mot nya serieledarna i Norrtvåan, Sandvikens IF.

Annons

Friska Viljor och Albin Svensson hade en tung eftermiddag på Jernvallen mot Aram Abed och Sandvikens IF.

Två spelare var avstängda, några dras med skador och ett par låg hemma förkylda och sjuka. Därför tvingades FV-tränaren Josip Pavic ställa ett superungt lag på benen. Drygt 21 år var medelåldern – och då ska man veta att lagets äldsta spelare Johan Vestin är 34 och drog upp åldern rätt mycket.

– Klart att det var tufft. Sandviken är extremt skickliga och väldigt duktiga individuellt. Det var både roligt och tråkigt att spela en sån här match. Kul att få möta bra spelare, men tufft att få stryk, sa Vestin som själv fick gå ned och spela mittback tillsammans med Frans Eriksson.

Normalt spelar Johan Vestin centralt på mitten men här gällde det att ställa upp för det unga laget. Tränaren Josip Pavic visste på förhand att det skulle bli svårt mot bollskickliga Sandviken och ställde upp med ett rakt 4-4-2–spel för ovanlighets skull.

Det började strålande för FV. Tre raka hörnor på ett par minuter, men på den tredje hörnan ställde Sandviken om blixtsnabbt och kontrade in 1–0 genom den specielle målskytten Marcus Hägg. Och bara några minuter senare slog Hägg till igen med sitt 14:e mål för säsongen.

FV var i underläge med 2–0 efter tio minuter, fick knappt låna bollen och sjönk allt djupare ned i eget straffområdet. Sandviken firade stora framgångar med läckert bolltrillande och svepande crosspassningar från kant till kant. 3–0 kom efter en halvtimme och när bolltrollaren John Junior bröt igenom elegant och satte 4–0 innan paus kändes det som att mer skulle komma.

Men Friska Viljor satte stopp i andra halvlek samtidigt som Sandviken kanske mattades något. Och mot slutet fick vi faktiskt se ett modigare FV.

– Jag hade ju tänkt att vi genom ett starkt försvarspel och hundraprocentig insats kanske skulle kunna fått med oss en poäng. Men när inte det gick gav jag spelarna lite friare spel som belöning. Vi vill ju vara offensiva, det är inte så kul att spela defensivt och sedan ligga under stort, sa Josip Pavic.

Han var också stor i nederlaget och konstaterade att Friska Viljor var chanslösa i den här matchen som förlorades med 5–0 till slut.

– Sandviken är för bra för oss, så är det bara, konstaterade han.

TV: Se matchen mellan Sandvikens IF och Friska Viljor igen här

Div 2 Norrland

Sandvikens IF–Friska Viljor 5–0 (4–0)

Målen: 1–0 (8) Marcus Hägg, 2–0 (10) Marcus Hägg, 3–0 (33) York Rafel, 4–0 (39) John Junior, 5–0 (70) Scott Brown.

Domare: Nael Ghazi Shabo, Torshälla.

Publik: 510

Mer läsning

Annons