Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos poängräddare Alexander Sjöström: "Det var lite skiftande kvalité"

Ifjol förlorade Valbo FF bortamötet i Härnösand med klara 3–0.
– Att åka härifrån med en poäng är helt okej, men lite surt känns det att de fick göra kvitteringen så sent, summerar Valbos enda målskytt Alexander Sjöström 1–1-matchen.

Annons

Valbo fick spela den första halvleken i motvind och det spelet löste man alldeles utmärkt. Laget spelade kompakt och när man väl vann boll låg det folk på rulle framåt.

Det var dock en lång crossboll från Henrik Persson till den andre yttermittfältaren Alexander Sjöström som lade grunden för den första halvlekens enda mål.

Det som Sjöström gjorde i den 11.e minuten.

– Jag hade väl egentligen lite tur att jag fick tillbaka bollen av deras ytterback eftersom jag fick till en dålig nick själv då bollen inte sjönk tillräckligt. Men sedan kom jag runt honom bra och drog till ett skott som det blev retur på... och den var jag först på, säger Alexander Sjöström och ler.

Sjöströms avslut rätt upp i nättaket blev gästernas enda mål i den här tuffa bortamatchen skulle det visa sig. Före paus hade man ytterligare några halvchanser, men efter paus kom man ingenstans.

Trots medvind.

– Ja, vi trodde väl att vi skulle kunna etablera lite anfallsspel med vinden i ryggen, men vi sjönk alldeles för djupt ned och lät Härnösand föra spelet helt och hållet. Vi hade tur som fick iväg bollen i sista stund vid en rad tillfällen när de lyfte in bollar mot boxen, erkänner Sjöström.

I efterspelet av en Härnösandshörna fick dock till slut Valbo-målvakten Sebastian Henriksson kapitulera. Hemmalagets inhoppare Bamekee Touré hoppade upp precis framför Henriksson som gjorde sig redo för ännu en undanboxning – och fick en touch på bollen.

– Snöpligt att de fick göra mål så pass sent som i den 88:e matchminuten, men det var ju bra att det stannade vid det. En poäng häruppe mot ett starkt Härnösand är riktigt bra, sammanfattar Sjöström vars lag befäster sin tätplats efter tio spelade omgångar.

Se även: Härnösands poängräddare Bamekee Touré: "Det gjorde jag bra"

Här är tabellställningen i Division 2 Norrland

Läs mer: Supersviten sprack: "Jag minns inte riktigt hur det känns att förlora"

Mer läsning