Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missad straff – sedan gav Anundsjö bort matchen

/

Missad straff och fortsatt skadeelände.
Anundsjö har fått en tung start på säsongen.
– Man får helt enkelt inte förlora mot ett lag som Morön, säger tränaren Sergui Tanurchov.

Annons

Anundsjö hade ett gyllene tillfälle att skaffa sig säker mark under fötterna när man ställdes mot Morön, ett lag som låg strax ovanför nedflyttningsstrecket. Men allt som kunde gå fel den här lördagseftermiddagen, gjorde det för Anundsjö.

– Ja, jag är så besviken. Har man som målsättning att komma topp fem ska vi inte förlora mot Morön, och vi borde inte ha gjort det heller, säger Sergui Tanurchov.

Det började annars bra för Anundsjö som inledde piggt, skapade chanser och tilldömdes en straff redan efter fem minuter. En straff som Oskar Lindmark brände.

– Det är sådant som händer, att man missar straffar. Vi skulle ha vunnit ändå, säger Tanurchov.

AIF hade ett par fina lägen efter straffmissen, men i stället kom nästa smäll. Anundsjö bjöd Morön på ledningsmålet och i samma veva tvingades Emil Norberg bryta matchen. Samme Norberg som gjorde comeback efter sin axelskada.

– Han fick en smäll på fotleden och blir nog borta två, tre veckor.

Och skadeländet fortsatte. Oskar Lindmark fick också bryta matchen på grund av krånglande ljumskar och där är det osäkert hur länge han blir borta.

– Dessutom har Leo Groza (målvakten) problem med ett knä. Vi har lite för många skador just nu för att det ska kännas bra, säger Tanurchov som fick se sitt Anundsjö jaga kvittering i den andra halvleken, utan att få in bollen.

– Vi hade både friläge och öppna mål, men det ville sig inte, avslutar AIF-tränaren.

LÄS MER: Hälldahls snack fick fart på HFF

LÄS MER: Strömsberg får fortsätta jaga seger efter 1–2 mot Anundsjö

Mer läsning

Annons