Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälldahls snack fick fart på HFF – körde över FV

/

Två raka förluster och inget mål framåt – då kände Niclas Hälldahl sig tvingad att höja rösten.
– Jag kan säga att rutorna skallrade på Högslätten.
Hälldahls snack gav resultat i derbyt mot Friska Viljor.

Annons

Ett Friska Viljor som kom stärkt efter en blytung seger borta mot Gällivare, samtidigt som Härnösand, tippat topplag, kom till derbyt med två raka förluster. Därför kändes säsongens andra Ångermanlands-derby ovisst.

– Att förlora mot Sandviken och Boden är inte mycket att säga om, men jag gillade inte vad jag såg. Vissa spelare var inte beredda att offra en hörntand, säger Härnösands-tränaren.

Därför samlade Hälldahl laget och pratade inställning och lagmoral och tydligen lyssnade spelarna

– I måndags och onsdags hade vi långa snack och jag kan säga att rutorna skallrade på Högslätten. Efter det är det en helt annan inställning.

Mot ett Friska Viljor, som är väldigt svårslaget hemma på Skyttis, uppträdde HFF som ett lag och tog tre mycket rättvisa och värdefulla poäng. Friska Viljor var aldrig riktigt nära.

Okej, det var jämnt första halvtimmen, ett ställningskrig där lagen kände på varandra, men sedan tog matchen fart.

Först fick Herman Johansson, FV, till en praktträff och träffade ribban och några minuter senare var det Johan Ödmark, från 20 meters håll, som fick drömträff och FV-keepern Andrew Mills var chanslös.

Därefter tog Härnösands FF över matchen och hade bra kontroll. Tågresan tur och retur Gällivare i söndags såg ut att sitta i FV-benen.

Och när Nick Scharkowski tog hand om en flipperboll i FV:s straffområde i den 59:e minuten var den tredje FV-förlusten på två säsonger hemma på Skyttis ett faktum. Resten av tillställningen var det pojkar mot män, och HFF hade inga som helst problem att åka hem med tre poäng.

– Jag tycker det var en fullständigt rättvis seger och jag är väldigt nöjd med hur samtliga spelare tog tag i det här, säger Niclas Hälldahl.

Hälldahls kollega i FV, Josip Pavic, var naturligtvis inte lika nöjd.

– Vi gör vår sämsta match för säsongen och det är mitt fel. Jag ska som tränare motivera spelarna och det lyckades jag inte med den här matchen.

Varför misslyckades du?

– Jag vet inte riktigt. Förebredelserna var bra, värmningen var också bra, men på matchen lyckades vi inte och det är svårt att sätta finget på exakt varför, säger Pavic.

LÄS MER: Hett fotbollsderby på Skyttis: "All press på dem"

LÄS MER: FV-anfallaren orolig över sin skada

LÄS MER: Strömsberg får fortsätta jaga seger efter 1–2 mot Anundsjö

Mer läsning

Annons