Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag kvar till superderbyt – så är läget i lagen

Veckan närmar sig sitt slut vilket innebär att säsongens första superderby mellan Anundsjö och Friska Viljor väntar runt hörnet. ”Det känns väldigt intressant att få besök av storebror på Olympia”, säger Anundsjös tränare Ronny Dahlberg.

Annons

MISSA INTE: Sporten storsatsar under derbyt och kommer att livesända matchen med start 18:45. En införstudio med Adam Johansson och gäster är på plats i Bredbyn. Du ser matchen här på allehanda.se eller i EM-tältet vid Fjällräven Center.

Anundsjö och Friska Viljor har inte mötts på sju år och imorgon är det äntligen dags igen. Avspark 19.00 på Olympia i Bredbyn och detta, ja detta är en match som båda klubbarna sett fram emot hela säsongen – eller kanske egentligen sedan 2009, när FV lämnade tvåan.

– Detta är en match det pratas mycket om. Spelarna har sett fram emot detta jättelänge och jag förväntar mig att det blir en ganska tillknäppt historia där man till en början känner på varandra, sen får vi se vem som vågar släppa loss först. Förhopningsvis är det vi, säger Dahlberg och Friska Viljors tränare Josip Pavic instämmer.

– Det är den här matchen alla i laget längtat efter underhela försäsongen. När vi kört som hårdast med fysträningar är det derbyt som spelarna använt för att motivera sig själva. Det ska bli fantastiskt kul.

Anundsjö-Friska Viljor i en träningsmatch 2015.

LÄS OCKSÅ: Tidigare Anundsjö-spelaren säker på seger i superderbyt: "Vi är det bättre laget"

Inför superderbyt skiljer det totalt fyra poäng och tre platser i tabellen. Anundsjö har på 11 matcher spelat till sig 11 poäng medan Friska Viljor tagit 15 poäng på lika många matcher. Båda lagen har en vinst vardera på de senaste fem matcherna.

– Vi har haft det tungt i de senaste matcherna (Sandviken 0-5, Boden 0-3) med spelare borta vilket gjort att vi fått plocka upp spelare från ungdomslaget. Men det har varit kul att se de unga spelarna som till nästa årkanske är ordinarie på den här nivån, säger Friska Viljors Pavic om formen.

Och från Anundsjöhållet låter det lite likadant.

– Vi har haft en tung period med mycket skador, stora förluster där anfallsspelet har hackat och där vi inte skapat så mycket. Nu känns det som att det har börjat lossna lite och vi har haft lite mer målchanser i matcherna. Vi kommer senast från en trepoängare i Ånge som vi krigade till oss, så vi går med full tillförsikt infördenna match mot Friska Viljor, säger Dahlberg.

LÄS OCKSÅ: Inför säsongens hetaste match : ”Vi är som Sverige och jag är Zlatan”

Hur respektive startelva kommer att se ut är spikat ännu, men det står från båda håll klart att några spelare definitivt kommer att missa derbyt. Anundsjö saknar alltjämt forwarden Oskar Lindmark och backen Viktor Nilsson medan Friska Viljor saknar mittfältaren Rasmus Bergstöm. I övrigt är förhoppningen att alla ska finnas tillgängliga.

– Utöver Rasmus har vi några småskavanker men vi är hoppfulla att alla är tillgängliga för spel, säger Pavic.

Dahlberg om läget i Anundsjö.

– Vi har fått tillbaka de allra flesta, men de har ju inte varit med så många veckor så de har inte riktigt hunnit träna ikapp och fått in tajmingen i löpningar/matchsituationer. Det tar ju en stund att komma tillbaka till nivån de hade innan skadan, men det går bättre och bättre på träningarna.

LÄS OCKSÅ: Första superderbyt på sju år - då väntas 1000 åskådare på Olympia

Att skriva in i kalendern:

Vad? Hetaste derbyt i Ångermanland

När? Fredag 17 juni, avspark 19.00

Var? Olympia i Bredbyn

Kan du inte vara på plats? Lugn, Sporten livesänder med start 18.45

Mer läsning

Annons