Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets räddning – sedan vände allt för Friska Viljor

En svag första halvtimme men en stekhet Anton Granath räckte för att Friska Viljor skulle skaffa sig andrum i norrtvåan.
– Jag tycker vi har gjort en bra vår, säger FV:s matchvinnare.

Annons

Friska Viljor med två raka förluster i bagaget mot tabelljumbon Strömsberg på Skyttis plast som badade i solsken blev ingen värmande historia, åtminstone inte under matchens inledande halvtimme. Det såg ut att vara två lag som var mer rädda för att förlora än att vinna och det var kramaktigt.

Kort sagt: det här var en trist historia inledningsvis.

Men så kom en stekhet fot emellan och förändrade matchbilden. Strömsbergs Marcus Söderlund blev serverad öppet mål av lagkamraten Linus Larsson, medspelarna jublade och samtliga på Skyttis räknade in en Strömsbergsledning i mitten på den första halvleken.

Anton Granath firar sitt andra mål för dagen.

Då dök FV-backen Adam Olsson upp från ingenstans och fick ut en fot. Ridå för en uppgiven och minst sagt förvånad Söderlund och precis allt rasade för gästerna.

Istället, minuterna senare, gjorde Anton Granath 1–0 för FV på ett distanssskott och Strömsbergs uppförsbacke gick från sluttande till brant.

– Det var en jätteviktig räddning av Adam. Han läste situationen och det tog oss in i matchen, säger FV-tränaren Josip Pavic.

Istället kunde alltså Anton Granath dundra in matchens första mål från distans och som om inte det räckte ökade han på till 2–0 i första halvlekens slutminut.

– Vi var inte bra i inledningen men räddningen på mållinjen vände allt för oss. Efter den situationen blev vi mentalt starkare och efter 1–0 fick vi en helt annan matchbild, säger Pavic.

Sedan var FV aldrig riktigt hotat förutom i slutminuterna då Strömsberg blev desperata, men någon fara för tappade poäng var det aldrig för FV.

– Vi gör det riktigt bra, även om vi backade hem lite för mycket i slutet och slog en del "lycka till-bollar" säger Pavic.

För Friska Viljor var det här en stor seger, man skaffade sig ett avstånd till bottenlagen noch nu får man arbetsro.

– Jag tycker vi gör en bra vår. Vi har ett ungt lag, men vi har vuxit in i det här på ett bra sätt, säger tvåmålskytten Anton Granath.

LÄS MER: Målvakt från superettan ska hjälpa Anundsjö

LÄS MER: En DM-final mellan män och pojkar

LÄS MER: Friska Viljor förlorade mot Skellefteå

Div 2 Norrland

FV-Strömsberg

1–0 (37) Anton Granath, 2–0 (44) Anton Granath, 3–0 (90+3) William Hansson.

Domare: Martin Palm, Örnsköldsvik.

Publik: 197.

Mer läsning