Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från sportchef till tränare – här är Byströms nya uppdrag

För tre veckor sedan stod det klart att Andreas Byström skulle lämna sin roll som sportchef för Örnsköldsvik Innebandys herrlag. Nu vet han vad han ska göra nästa säsong.

Annons

Örnsköldsvik Innebandys herrlag misslyckades i kvalet till division 1 men fick i slutänden ändå avancera uppåt i seriesystemet sedan två lag tackat nej till sina platser. Sportchefen Andreas Byström har dock valt att inte följa med på den resan – i april kungjordes att han lämnar rollen som sportchef.

Det dröjde dock inte länge för honom innan han hittade en ny klubbadress. På fredagen presenterades han nämligen som ny huvudtränare för lokalkonkurrenten Gullänget-Kroksta i division 2.

Andreas Byström blir ny huvudtränare för Gullänget-Kroksta i division 2.

– Efter hur saker och ting avslutades den här säsongen så var jag tveksam om jag skulle vara sugen på att fortsätta inom innebandyn och i stället bara sluta helt och ta det lugnt, men efter ett par samtal med Niklas (Eriksson) så kände jag att jag måste ge det här en chans, säger Byström till GK:s hemsida.

Innan han blev sportchef i ÖIB var Andreas Byström tränare för samma lag och det är alltså i rollen som tränare han nu ska verka i GK.

– Självklart lockade truppen. Det är många bra spelare som GK för diskussioner med och kan vi knyta ihop säcken där så kommer det att vara ett riktigt bra lag som ställs på planen i augusti, säger Byström.

Han medger att sportchefsrollen i ÖIB var tuff att bära.

– Att kombinera den tjänsten med ett fulltidsjobb var lite på gränsen, säger Byström som ser fram emot det som väntar nu:

– Att få komma till GK på lite andra villkor så tror jag att man kommer hitta tillbaka till lite mer glädje till sporten igen och börja uppskatta det på lite andra vis.

Mer läsning

Annons