Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anundsjö blekt offensivt i den viktiga kampen om poäng - fortfarande fem poäng under strecket: "Vi ska klara det här"

Med tio omgångar kvar av säsongen börjar det dra ihop sig för Anundsjö - snart väntar nyckelmatcher mot Skellefteå-lagen, två matcher där laget måste plocka poäng.

Annons

– Vi är absolut i ett tufft läge men kanske kan poängen i dag skicka in lite självförtroende i truppen, sa Joel Åman efter 0-0 matchen på hemmaplan mot Söderhamns FF, en match där chanserna var ytterst få och lätt kunde räknas på en hand.

– Jag tycker ändå att vi spelmässigt gör en av våra bättre matcher på länge, men offensivt får vi inte till det. Många av grabbarna blir stressade och tar då kanske beslut som inte är de bästa för situationen.

Hur ska ni göra för att bli kvitt den stressen då?

– Det handlar mycket om självförtroende, och det har vi kanske inte så jättemycket av just nu men det kommer. Det vågar jag lova.

Det skiljde elva poäng mellan Anundsjö och Söderhamns FF inför lördagens möte - något som syntes i spelet då gästerna var något vassare och skapade fler chanser matchen igenom, även om deras mållägen också var väldigt få.

– Jag tycker ändå vi har bra koll på dem. Vi förtjänade en poäng i dag.

För Anundsjö hade nog tre poäng varit välkommet då laget fortfarande är under kvalstrecket, men som ett litet plåster på såren förlorade Skellefteå FF senare under lördagen borta mot Härnösand vilket krympte avståndet upp med en pinne.

Mer läsning

Annons