Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft motstånd för Modo FF som åkte ur Svenska Cupen – trots en mycket bra match: "Alla var nöjda efter"

Det skiljer två divisioner mellan Modo FF och Sundsvalls DFF - något som syntes i matchen där gästerna från Elitettan var ett par nummer för stora, men Modo stod trots det upp väldigt bra och släppte bara in ett mål i den andra halvleken, och: "Det var ett självmål, så de gjorde inga mål på oss då i alla fall"

Annons

Modo FF avancerade till omgång 2 i Svenska Cupen efter att ha tilldelats segern i det första mötet mot Åkullsjön, som lämnade WO. I den andra omgången kom Elitettan-laget Sundsvall DFF på besök, och de gjorde processen kort då de lämnade till halvtidsvila med en 0-4 ledning på tavlan.

– Det syntes att det skiljde två divisioner mellan oss och dem, de var skickligare över hela planen, säger Modos lagkapten, Malin Lindström.

Malin Lindström, lagkapten i Modo FF, var mycket nöjd efter förlusten:

I den andra halvleken klev laget ut och täppte till i defensiven ytterligare vilket höll på att ge en väldigt imponerande nolla i den andra halvan av matchen, men till slut ramlade en boll in i eget mål efter att en olycklig Modo-spelare varit sist på bollen.

Men, då kan ni ju ändå ta med er att de inte gjorde mål på er i andra halvleken?

– Haha, ja precis. Nej, men vi spelade så bra som vi kunde och det var väldigt kul att se hur vi faktiskt kunde mäta oss stundtals med dem.

0-5 är ju ändå inga jättesiffror, ni måste ju ha stått upp väldigt bra?

– Ja, det gjorde vi. Alla var supertaggade och spelade väldigt bra defensivt vilket gav dem (Sundsvall) vissa problem ändå.

Efter förlust är det som sig bör att deppa inom idrottens magiska värld, men i Modos läger var det ingen som hängde med huvudet när domare Ivica Matanovic blåste av matchen.

– Alla var jättenöjda med vad vi presterade och vi var överrens om att vi gjorde en bra match.

... Något ni tar med er till avslutningen av serien?

– Jag tror absolut att det här kan hjälpa vårt självförtroende i slutet. Det var en bra match för oss att få.

Mer läsning

Annons