Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lottningen klar – här är Modos motstånd i Svenska Cupen: "Blir tufft"

Allsvenska lag fanns bland alternativet. Det blev ett gäng från elitettan. Modo FF möter Sundsvalls DFF i den andra omgången i Svenska Cupen. "Cupen är en bonus för oss", säger tränaren Niklas Lundberg.

Annons

Modo FF tog sig hastigt och lite lustigt vidare till andra omgången i Svenska Cupen när Åkullsjön valde att lämna walk over i inledningsomgången.

Sedan dess har det varit en spänd väntan för Modo, som till vardags huserar i division 2 Norra Norrland syd. Lagen från allsvenskan och elitettan kliver in i den andra omgången så det fanns en viss chans för Modo att få ett storlag på besök hemma på Kempevallen.

Nu blev det inte så. Lotten föll på Sundsvalls DFF, som fått en knackig start på säsongen i elitettan.

– Om man hade fått välja så hade det så klart varit roligare att få ett allsvenskt motstånd, det ska jag inte sticka under stol med. Men vi får se till att slå Sundsvall så ökar chansen i nästa omgång, säger Modos tränare Niklas Lundberg.

Modos tränare ser fram emot mötet och inser naturligtvis att hans lag är stora underdogs. Det skiljer trots allt två serienivåer mellan lagen.

– Det ska bli roligt för laget att få ta sig an den utmaningen. Det kommer att bli tufft. Jag vet inte hur mycket Sundsvall fokuserar på cupen, jag misstänker att det kanske inte är deras högsta prioritet.

När matchen ska spelas är inte klart. Senaste speldatum är den 28 september.

– Svenska Cupen är en bonus för oss och för föreningen, säger Niklas Lundberg.

LÄS OCKSÅ: SDFF:s lagkapten efter 1–4: "Vi förtjänar att vara i den här serien

Mer läsning

Annons