Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå HK blev utan bortapoäng

/
  • Backen Andrew Peterson, var en av Sollefteå Hockeys bättre borta mot Piteå.

Sollefteå Hockey har gått kort om folk en längre tid.
– Det är tufft att åka hit upp med bara femton man, men killarna har gjort härliga arbetsinsatser, säger tränaren Lars Karlin efter en helgens poänglös resa norrut.

Annons

Sollefteå inledde mot serieledande Piteå.

– Piteå är ett ruggigt bra lag, speciellt i ledning. Nu fick de tyvärr målmässig utdelning redan i första perioden, men det var inte rättvisande att vi blev nollade i matchprotokollet. Vi hade flera bra chanser på de 24 skott vi sköt, men båda lagens målvakter fick pris som Matchens lirare, berättar tränare Karlin.

Förutom den prisade SHK-keepern Christoffer Elf ville Lars Karlin dela ut toppbetyg till backen Andrew Peterson och centern Tobias Boström.

På söndagen väntade SK Lejon från Skellefteå, ett lag som huserat bakom Sollefteå under i stort sett hela seriespelet.

– Det blev också en betydligt mycket jämnare match, men vi hade inte flytet med oss. Vi hade till exempel 2–2-pucken klart inne utan att domaren såg det – i stället får de göra 3–1 på en skridskostuds på en av våra backar från dödvinkel, suckar Karlin som dock var jättenöjd med hela lagets arbetsinsats.

– Vi gör två jättebra arbetsinsatser med det spelarmaterial och sjukdomsläge vi har just nu. Men det är faktiskt grymt skönt att vi slipper kvalspela efter det att serien slutat, pustar Karlin inför lagets matchtäta vecka.

Först väntar Örnsköldsvik i hemmaderby på onsdag, Modo i DM-final på torsdag innan serieavslutningen i Sundsvall på söndag.

Matchfakta Division 1 Norra

Piteå–Sollefteå 6–0 (3–0, 1–0, 2–0)

P: Joakim Högberg 2, Henrik Olsén, Rasmus Edström, Magnus Isaksson, August Tornberg.

Skott: 55-24.

Publik: 208.

SK Lejon–Sollefteå 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)

L: Emil Nordqvist, Martin Ottosson, Marcus Mattsson, Max Sjögren, Petter Andersson. S: Mikael Zetterberg-Bengtsson, Jesper Ölmerud.

Skott: 41-26.

Publik: 159.

Mer läsning

Annons