Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pusselbitarna faller på plats – så ser Sollefteås värvningsstrategi ut

Det började med ett blankt blad. Nu presenterar Sollefteå Hockey nya spelare i parti och minut – och sköter värvningsarbetet med en tydlig tanke. "Det finns en profil som vi är ute efter", säger nygamle tränaren Dick Molin.

Annons

När säsongen tog slut för Sollefteå Hockey – som missade play off-spelet – i division 1 var det tillbaka till ritbordet som gällde för sportchefen Henrik Söderqvist och övriga i staben kring a-laget. Man stod utan tränare och hade dessutom inga spelare på kontrakt för kommande säsong.

Undan för undan har det dock ljusnat. Dick Molin bestämde sig för att ta över skutan i slutet av april och med jämna mellanrum har klubben kunnat presentera spelare.

Färskaste tillskotten är två spelare från Moras juniorled – backen Eric Björlin och forwarden Gabriel Erkers. De har båda anslutit de senaste dagarna.

– Det känns som att Sollefteå Hockey inte har varit så här långt framme spelarmässigt vid den här tidpunkten på flera år. Henke (Söderqvist) och de andra gör ett jättejobb, de har jobbat på under några år nu och börjar få rutin och vet vart man kan vända sig, säger Dick Molin, som själv också är högst delaktig i värvningsarbetet.

– De sköter alla kontakter och gör allting runt omkring, sedan är jag naturligtvis med angående vad det är för spelare och spelartyper.

Dick Molin är tillbaka i Sollefteås bås – med en tydlig plan.

Spelartyper, ja. När Molin tog över var han tydlig med att han ville införa en mentalitet där alla verkligen är träningsvilliga och öppna för förnyelse. Med det i bakgrunden går klubben också ut på värvarstråt.

– Vi söker rätt mycket på J20-nivå. Där är man vana att träna mycket och vet vad som krävs. Framför allt v-i-l-l man träna – och förstår att det är det som krävs om man ska lyckas. Sedan är det viktigt att veta vilken profil det är utanför banan, om spelaren passar in i en grupp.

Det blir väldigt mycket nytt spelarmaterial. Finns det några farhågor kring det?

– Så är det alltid. Ju fler nya, desto längre tid kommer det att ta innan spelet sätter sig. Men fördelen nu, med de som kommer från J20 Superelit, är att de har en bra grundplatå i kunskap och har blivit rätt utbildade. Då går det alltid mycket fortare, säger Dick Molin.

– Men det är klart att det är mycket som ska falla på plats. Det får vi lägga ner enormt mycket jobb med från augusti när vi går på is.

Träningsflitigheten blir en av nycklarna i Sollefteå Hockeys lagbygge inför 2016/2017.

Mer läsning

Annons