Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar ÖHF avstamp med stjärnvärvningen i bräschen: "Grymt imponerad"

Örnsköldsvik Hockey har rustat truppen med intressanta namn. Nu rustar truppen för det som komma skall till vintern. "Det är väldigt kul att vara här", säger det namnkunnigaste nyförvärvet – Johan Nilsson.

Annons

Man kan lugnt säga att Örnsköldsvik Hockey levererade en överraskande värvningsnyhet den 11 april. 29-årige Johan Nilsson – med åtta allsvenska säsonger bakom sig i BIK Karlskoga – hade bestämt sig för att flytta hem och medan många väntade sig att Modo skulle hugga på honom var det ÖHF som släppte bomben.

Johan Nilsson under tisdagens träningspass med ÖHF.

Nu skriver vi slutet på maj och Örnsköldsvik Hockey har kommit igång med försäsongsträningen. Johan Nilsson har också kommit hem och när Allehanda.se besöker Vikingavallen på tisdagskvällen är Nilsson och ett femtontal andra spelare i gång på grusplanen.

– Det är som vanligt den här tiden; löpning, styrkeövningar och allt möjligt. Det är kul, intygar Nilsson leende efter en timmes pass med fystränaren Sebastian Wollbrin.

– Det som skiljer nu är väl att jag jobbar på förmiddagarna och tränar på kvällarna.

Johan Nilsson utsågs snabbt och föga oväntat till lagkapten för ÖHF:s förhållandevis unga trupp och det märks under träningen. Under övningar både ger han järnet och pushar på medspelarna – och när det är vila går han inte sällan runt och småpratar.

Se intervjun med Johan Nilsson i spelaren ovan.

– Han leder gruppen. Jag är grymt imponerad av honom, säger Örnsköldsvik Hockeys sportansvarige Patrick Edlund.

Nilsson själv har inga problem med att gå i bräschen – tvärtom – och trivs i lagkaptensrollen.

–Jag försöker alltid göra mitt bästa. Jag har haft många bra kaptener genom åren och man får ta lite smått och gott från dem. Sedan är det som vanligt bara att visa framfötterna, vara positiv och hjälpa de yngre med små tips.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Jag känner inte alla och har inte träffat alla. När alla är samlade ska vi sätta oss ner – då får vi sätta någon målsättning för var vi ska vara, säger Johan Nilsson.

För klubben är dock en målsättning klar på förhand: ÖHF ska bli ett lag för allettan. Assisterande tränaren Lara Henriksson hymlar heller inte med den saken.

– Vi ska till allettan. Vi börjar där – sedan får vi ta det därifrån... Ingenting är omöjligt, säger Henriksson som känner att han och nye huvudtränaren Thomas Högström förfogar över en "väldigt intressant" trupp.

– Patrick (Edlund) som värvar spelare har gjort ett kanonjobb och vi har fått in intressanta spelare som ska lyfta det här laget. Spelare med goda ledaregenskaper. Vi har byggt en trupp för att klara att nå allettan.

Är det fler på väg in?

– Nja, just nu har vi de här. Men man vet aldrig vad som kan hända. Det är inte stängt, säger Lara Henriksson.

Örnsköldsvik Hockeys trupp:

Målvakter: Anders Johnson, Johan Kallio, Emil Hedman (tryout).

Backar: Erik Bryngelsson, Nicklas Nordenberg, Adam Sundqvist, Fredrik Sjödin, Mattias Thunman Hälldahl, Victor Nilsson, Fabian Norberg.

Forwards: Johan Nilsson, Jens Norberg, Olov Håkansson, Petter Segersten, Oskar Söderberg, Sebastian Magnusson, Jonas Andersson, David Gunnarsson, Oscar Johansson, Måns Löfroth, Anton Byström, Zebastian Possler, Simon Engström.

Mer läsning