Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Modospelaren Fredrik Warg får unik roll i Örnsköldsviks lokalhockey: "Kommer vara ovärderlig"

/
  • Fredrik Warg blir utvecklings- och marknadsansvarig i projektet Hockeystad.

Fredrik Warg och Örnsköldsvik Hockey inleder ett nytt samarbete.
Den tidigare Modospelaren, och numera hockeyexperten, kliver in som utvecklings- och marknadsansvarig i projektet Hockeystad.
– Hans stora kompetens och erfarenhet om hur hockeyns utveckling sett ut de senaste tio åren kommer att vara ovärderlig när vi lägger de vidare planerna för vårt framtidskoncept, säger Hockeystads Johan Eklund.

Annons

Han är mest känd för sin spelarkarriär som innehöll spel i bland annat Timrå, Skellefteå, Modo och Brynäs.

Under den senaste säsongen blev dock Fredrik Warg även ett välkänt ansikte i C Mores hockeysändningar där han agerade expert. Dessutom har Warg deltagit i Sportens program Hockeypuls ett flertal gånger.

Nu väntar en ny utmaning för 37-åringen.

Framöver kommer han vara utvecklings- och marknadsansvarig i projektet Hockeystad som Örnsköldsvik Hockey är initiativtagare till. Hockeystad är en ideell verksamhet som verkar för att utveckla och binda samman kommunens olika ishockeyföreningar.

Projektet vill bland annat skapa en större bredd på ungdoms- och juniorsidan i Örnsköldsvik.

– Samarbete och samverkan är A och O för hockeyns framtid i Örnsköldsvik. Med samarbete och samverkan står man sig också starkare i olika frågor. Vi har arbetat för hockeys framtid med vårt koncept i snart fem år, och att Fredrik nu kliver in gör att vi får in en ny röst som verkligen vet vad utmaningarna handlar om. Han har sett samarbeten och organisationer som fungerat både bra och dåligt och hans insikter kommer att inkluderas i mycket, berättar Johan Eklund i ett pressmeddelande.

Fredrik Warg ser fram emot den nya utmaningen.

– Jag brinner för hockeyn och nu när jag fått distans till min aktiva spelarkarriär så har jag sett saker utifrån också. Att vara med och bidra och hjälpa ungdomar att få möjligheten att fortsätta satsa på sitt stora intresse känns inspirerande, säger Fredrik Warg.

Mer läsning

Annons