Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängmaskinerna återvänder – här är trion som ska leda ÖIB i division 1

Det rör på sig för Örnsköldsvik Innebandy. Klubben kan räkna in en trio comebacker i herrlaget inför den kommande division 1-säsongen då Simon Sedin, Oscar Lundin och Anton Byström ansluter. "Jag har haft hemlängtan", säger Simon Sedin, nu senast i Schweiz.

Annons

Man kan lugnt säga att det är tre tunga namn som ÖIB förstärker med. Anfallarna Simon Sedin, Oscar Lundin och Anton Byström har tidigare varit tongivande, poängplockande spelare i föreningen och deras spel har lett dem till lite olika äventyr på annat håll.

Oscar Lundin inledde förra säsongen med ÖIB men flyttade till Schweiz och Kloten i högstaligan. I Schweiz befann sig även Simon Sedin, i Thurgau i andraligan. Anton Byström anslöt redan i slutet på den gångna säsongen från Umeå City i division 1 och har nu bestämt sig för att stanna.

– Vi känner att det är läge att flytta hem, säger Anton Byström och Simon Sedin fyller i:

– Jag har haft hemlängtan ända sedan jag flyttade – jag tror att kompisarna varit less på mig för att jag snackat så mycket om Ö-vik... Sedan har jag snackat med grabbarna lite eftersom och nu tajmade vi det bra.

Anton Byström, Oscar Lundin och Simon Sedin återförenas i Örnsköldsvik Innebandy inför 2016/2017.

Oscar Lundin:

– Nu när det blev division 1, lite tursamt, så känns det bra att satsa på det här.

Division 2 hade inte varit lika intressant?

– Det hade inte varit lika motiverande, men man hade ändå ställt upp. Självklart.

Det råder inga som helst tvivel om att Lundin, Sedin och Byström ska vara ledande spelare i det ÖIB som alltså halkade in i division 1 på ett litet bananskal då en plats blev ledig.

– Vi är alla tre ganska trygga med att vara det. Säsongen i sig får vi se var vi står, men det är klart att vi har ett spännande lag och det ska bli riktigt kul att se hur det går för oss, säger Anton Byström.

LÄS OCKSÅ: VM-guld till Frida Tjärnström: "Det går inte att förklara hur det känns. Det är helt sjukt"

Mer läsning