Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås/Irsta bombarderade Härnösand

Västerås/Irsta:s hemmaarena Bombardier Arena gjorde skäl för namnet när Härnösand gästade.
– Vi förlorar mot ett bättre lag, men rent spelmässigt är vi inte alls oävna. Det vi saknar är tyngden och effektiviteten, säger HHK-coachen Ulf Sandin.

Annons

Härnösands HK i Division 1 Norra fick återigen vända hemåt i buss med tråkiga bortasiffror. I sex minuter var matchen målmässigt jämn mot Västerås/Irsta, men från läget 3–3 ryckte hemmalaget till 9–3.

– De har ett starkare lag än oss, men den stora skillnaden finns i avsluten. Jag tror vi noterade 32 avslut för oss totalt i första halvlek, men utdelningen blev endast nio mål, säger Ulf Sandin gällande halvtidsläget 19–9.

I första halvlek körde HHK med utgrupperat försvar.

– Jag tycker det fungerar väldigt bra till vissa delar, men inte fullt ut på alla positioner. Man behöver ofta agera innan situationen uppstår för att komma rätt, men det är lite för mycket av att reaktionen på nödsituationen sätter i gång aktionen. Då blir man sen. Antingen hinner motståndaren förbi eller så blir det utvisningar, konstaterar Sandin som ändrade försvar i paus.

I tiomålsunderläge i paus gick HHK över till 6–0-försvar och visst... luckorna blev färre. Andra halvlek slutade 16–13 i hemmalagets favör, för totalt 35–22.

– Visst var det så, men det är egentligen inte försvarsmässigt det brister mest för oss. Det är tyngde framåt vi saknar. Spelmässigt hänger vi med helt okej, vi har också fina bollförflyttningar, men när vi inte sätter lägena bjuder vi ofta motståndarna på kontringsmål.

Helt nattsvart var dock inte sammanfattningen.

– Nej, vi gör trots allt 22 mål framåt och Therese Ullsten spelar 60 minuter non-stop och är en jätte i mittförsvaret. Dessutom var mittnian Sally Fälldin briljant under slutet av första och delar av andra, berömmer Sandin som också plussade sexmålskytten Fanny Libell och Charlotta Hultin.

– De ska ha cred för att de vågade ta sina avslutslägen.

MATCHFAKTA

Västerås/Irsta–Härnösand 35–22 (19–9)

H: Fanny Libell 6, Lovisa Axenfalk-Pettersson 4, Isabelle Nordlund 3, Ida Näslund 2, Molly Bergquist 2, Charlotta Hultin 2, Sally Fälldin 2, Therese Ullsten.

Mer läsning

Annons