Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själevad tappade 2–0 till 2–2: "En poäng och fem raka utan förlust är positivt"

/

Själevad ledde med 2–0 i halvtid och var på väg mot femte raka segern.
Notviken tog över i andra och gjorde två mål.

Annons

Själevad ligger på samma poäng (13) som Notviken efter åtta omgångar i division 1 Norrland. Luleålaget var topptippat innan serien drog i gång.

– Hade någon sagt innan säsongen att vi skulle ta poäng av Notviken eller spela jämnt då hade jag skrattat, säger Själevadstränaren Tommie Andersson.

Han var nöjd med spelet i första halvlek på Skyttis. Notviken började bäst och hade ett stolpskott efter 13 minuter. Men sedan tog hemmalaget över spelet.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, både offensivt och defensivt. Sedan ska man vara ärlig och säga att vi fick två psykologiska viktiga mål i slutet av första.

Anfallaren Josefin Larsson gjorde båda målen. 1–0 kom efter 39 minuter. Josefine Engvall Ward slog en frispark. Mittbacken Hanna Strandberg nickade och målvakten räddade. Josefin Larsson var framme på returen.

Själevad ökade på till 2–0 i 44:e minuten. Det var ett väldigt vackert mål. Josefin Larsson fintade bort ett par Notvikenspelare och fick fin träff med vänsterfoten.

– Kul att Josefin fick göra två mål. Det var viktigt för henne, säger Tommie Andersson.

Josefin Larsson har hittat rätt fyra gånger i år.

Tommie Andersson visste att det skulle bli kämpigt i andra halvlek.

– 2–0 mot Notviken är inte någon stor ledning. De var tvungen att flytta upp och chansa lite i andra. De låg kvar med fyra hela tiden. Tyvärr fick de utdelning tidigt.

2–1 efter 52 minuter och två minuter senare kom kvitteringen. Själevads mittback Erika Strandberg stod för ett misstag.

Notviken hade ett skott i insidan av stolpen efter 67 minuter. Gästerna hade ytterligare några bra möjligheter. Annelie Sjöroos i Själevads mål svarade för en bra insats. Hon läste spelet bra flera gånger och kom ut och räddade i sista stund.

– Vi blev lite för stressade i andra och tappade för många bollar på mittplan och då fick de ställa om på fyra rättvända spelare. Jag är nöjd att vi lyckades reda ut det efter deras två snabba mål, säger Tommie Andersson.

– Men hur som helst, en poäng och fem raka utan förlust är positivt.

Detta var Själevads sista match på Skyttis den här säsongen. På tisdag gör laget årets första träning på naturgräset på Själevads IP.

Mer läsning

Annons