Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nödlösningen hjälpte Själevad till tre poäng – igen

/
  • Själevads Josefine Larsson utmanar Biks Emelie Westerlund. Det blev inte mål den gången.
  • Veronica Lundholm fortsätter att hjälpa Själevad.

Vill du se mål? Gå på fotboll – damfotboll.
– Vi gör väl ingen jättebra match, men det var viktiga poäng, säger Själevads Veronica Lundholm.

Annons

Veronica Lundholm är "nödlösningen" som gjorde comeback förra helgen och gjorde mål när Själevad tog säsongens första seger. Och eftersom Själevads skadeelände bara fortsätter så är Veronica kvar i laget. Skadelistan var redan lång innan och den utökades i veckan då lagkaptenen Gabrielle Wågström knäskadades på en träning (oklart fortfarande hur illa det är) och mot Bik fick Linnea Östman hjälpas av planen redan efter ett par minuters spel.

Och med tanke på alla skador så behövs veteranen Lundholm för att bredda en tunn trupp, och inte nog med det, hon spetsar den också.

Mot Bik svarade hon för två mål innan hon byttes ut i den 65:e minuten.

– Om det är lika roligt med fotboll nu som förut? Ja, om man hade varit genomtränad, säger Veronica och ler lite snett.

Hon har tränat med laget regelbundet under våren, men inte tillhört truppen, utan tränat bara för att hålla i gång, något som tränaren Tommie Andersson nu är väldigt tacksam över.

– Jag har sagt att jag kan hjälpa till om det blir många skador och så är det nu. Men om jag spelar nästa match vet jag inte, vi får se hur läget är då, säger Veronica.

Det här var första Ångermanlands-derbyt i damettan sedan 2013, ett derby mellan två lag som båda var i akut poängbehov. Och båda lagen gick för tre poäng direkt på avspark och det blev pang-pang-fotboll på kylslagna Högslätten.

Eller vad sägs om detta: Biks Viktoria Piirainen-Andersson nickade in 1–0 på matchens första hörna, vilket Själevad svarade med att tre mål på åtta minuter, innan Bik reducerade.

Sedan var Bik ytterst nära att kvittera i den andra halvleken innan Veronica Lundholm stängde matchen.

Under de första 45 minuterna var det målchanser i vart och vartannat anfall, vilket också säger en del om kvalitén på försvarsspelet – hos båda lagen.

För Bik var det här femte matchen och femte förlusten och tränaren Sam Haglund var nedslagen.

– Vi gör en riktigt bra match och borde ha haft en 2–0-ledning i inledningen innan vi tappade allt på minuter. Det här känns riktigt surt.

LÄS MER: Själevad bröt förlustsviten i mötet med Morön

LÄS MER: Notviken blev nästa lag att besegra Bik

Mer läsning

Annons