Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik i trångmål efter derbykryss mot Själevad: "Försöker att inte påverkas"

Goda råd börjar bli dyra för Bik SK. Efter 1–1 (0–0) i derbyt borta mot Själevad har laget i värsta fall nio poäng upp till säker mark med sex omgångar kvar.
"Vi försöker att inte påverkas av situationen", säger lagkaptenen – och målskytten – Sara Jensen.

Annons

Sägas ska att de där nio poängen som nämns i ingressen ovan innebär ett worst case scenario. Storfors, närmast ovanför det negativa strecket i tabellen, har en match mindre spelad än Bik och förlorar de den är det alltjämt sex poäng mellan lagen med 18 poäng kvar att spela om.

Fakta är hur som helst att Bik behöver plocka betydligt fler poäng – och det i seriens slutskede.

Sara Jensen var inte nöjd efter torsdagens drabbning borta mot Själevad.

– Vi kommer alldeles för långt ifrån varandra och alldeles för långt ifrån bollen i försvarsspelet. Vi står och tittar på, säger Jensen.

Sara Jensen höll sig framme och kvitterade för Bik med en kvart kvar att spela mot Själevad.

Den situation ni är i, känner du att den påverkar er på något sätt på och kring planen?

– Vi försöker att inte bli påverkade av det, men samtidigt ligger det på oss att vi måste vinna de flesta matcherna och undermedvetet ligger det ju där. Vår plan är att gå in för varje match och göra det bästa minut för minut. Man får inte blicka för långt fram, då blir det för svårt.

Jensen var den som trots allt räddade en poäng för Bik när hon kom loss i djupled, vann en 50/50-boll mot Själevads målvakt Annelie Sjöroos och rullade in 1–1. Då var det en dryg kvart kvar att spela och Bik försökte sedan att lyfta upp spelet för att om möjligt nå de där hyperviktiga tre poängen.

LÄS OCKSÅ: Första halvtimmen förstörde för Själevad

Mycket i offensiven kretsade kring Esther Sunday, som klev in i anfallet i andra halvlek efter att ha huserat en bit ner på mittfältet innan halvtid. Hon är finurlig och stark med bollen, men mer än ett par långskott och halvfarliga inspel blev det inte.

Esther Sunday var en frisk fläkt i Bik.

1–1 stod sig.

– En poäng är bättre än ingen, säger Sara Jensen – utan att för den skull vara nöjd:

– Det här är två förlorade poäng för oss.

Om det var neråt i gästernas läger efter matchen var hemmatränaren Tommie Andersson å sin sida relativt belåten. Själevad har många spelare borta; flera av de som var med fick spela på ovana positioner.

– Med tanke på de förutsättningar vi har just nu är en poäng helt godkänt. Vi får mixtra för att få ihop en startelva. Vi möter också ett vilt krigande lag som fick ett jättelyft efter förra helgen (då det blev seger mot Notviken), säger Tommie Andersson.

Hanna Strandberg höll sig påpassligt framme och satte 1–0 till hemmalaget tio minuter in i andra halvlek, efter ett inkast från högerkanten. Att det målet inte blev ett segermål grämer inte tränare Andersson.

– Nej, egentligen inte. Visst, det är en kvart kvar när de sätter 1–1. Men samtidigt är de giftiga framåt och de sätter in sina tre snabbaste spelare framåt och spelar mycket på chans. Vi hade kunnat utnyttja ytorna som fanns – men i dag ville det sig inte riktigt.

Ida Sjöström var en av hemmalagets främsta mot Bik.

Själevad har ju en betydligt mer angenäm situation än Bik i tabellen med hela tretton poängs andrum ner till strecket. Framöver ser det också ut att ljusna på frånvarofronten – inte minst ansluter importerna Fadhuwa Zahir och Mariyam Mirfath från Maldiverna till veckan.

– De ska framför allt bredda truppen – men jag hoppas så klart att de kan höja laget också, säger Tommie Andersson.

Mer läsning

Annons