Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dinosaurietema på förskola i Ö-vik – barnen har gjort en 5 meter lång barchiosaurus

På Galaxens förskola i Sörlidenområdet i Örnsköldsvik har barnen haft ett dinosaurietema under hösten och våren.

Temaarbete är vanligt inom förskolan för att fånga upp barnens intressen och bidra till ett lustfyllt lärande. I temat finns det möjlighet att arbeta med många olika ämnen, exempelvis matematik, naturkunskap och skapande. Det blir en röd tråd genom verksamheten som pedagogerna anser hjälper dem att uppfylla läroplanens mål.

I början av höstterminen märkte förskollärarna att barnen visade ett stort intresse för dinosaurier, därefter växte temat fram.

Förskolans dinosaurietema har resulterat i många olika skapandeaktiviteter och dinosauriekreationer, en av dessa är den 5 meter långa barchiosaurus som nu tar upp en stor del av rummet på förskolan. ”Vi ville att barnen skulle få skapa i många olika material och även få en känsla för storlek och proportioner”

Ingen vet säkert vilken färg dinosaurierna var, så barnen kom fram till att de kanske var i regnbågens alla färger. Därför är det färgglada skapelser som nu pryder förskolan.

– Vi har lärt oss många olika dinosaurienamn, och vi vet hur ett dinosaurieskelett ser ut, säger barnen om temat.

(Läsartext)

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel