Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din Tur ställer in all stadstrafik i Ö-vik: "Här finns ingen fungerande väghållning"

Vid 17-tiden på torsdagen fick Din Tur i Örnsköldsvik ställa in all stadstrafik på grund av halka. Fortfarande klockan 21 var vägarna ofarbara för stadsbussarna.
– Vi är mycket irriterade på väghållningen, säger Hans Fälldin vid Din Tur.

TV: Vi sände live från centrala Örnsköldsvik: "Vägarna är glashala"

– Det är rådande väglag som lett till beslutet. Här finns ingen fungerande väghållning och vi får ingen kontakt med kommunen, säger Hans Fälldin, presstalesperson för Din Tur.

Uppdatering (för Plus-kunder): Din Tur kritiserar halkbekämpningen – kommunen svarar: "Vi gör allt vad vi kan"

Endast några timmar innan beslutet tog Din Tur alla ledbussar ut trafik i Sundsvall. Även där uppges halka och dålig väghållning vara problemet.

– Så sent som förra veckan fick vi ställa in bussturer i Örnsköldsvik av samma skäl. Man har bytt entreprenör och nu fungerar inte kontakten med de som är ute och sandar. Vägförhållandena gör det ohållbart att bedriva trafik, säger Fälldin.

Drabbade resenärer har rätt att ansöka om ersättning. Man ska då vända sig till Din Tur.

– Så fort vi får ett väglag som fungerar kommer bussarna att gå igen, men i nuläget kan vi inte säga om bussarna kommer att gå imorgon eller inte, säger Fälldin.

Vid 18.30-tiden på torsdagskvällen var sandningen i full gång i centrala Ö-vik.

– Så snart en sträcka är sandad kommer de som gör jobbet att meddela trafikansvarig i Örnsköldsvik. Vi står redo att starta upp trafiken så snart det är möjligt. Utifrån det vi hört kommer några bussar att kunna komma igång under kvällen, säger Hans Fälldin.

Allehanda.se var i kontakt mer Hans Fälldin igen vid 21-tiden.

– Jag har fått nya besked och sandningen fungerar inte alls. Vi är naturligtvis mycket irriterade när vi tvingas ställa in trafiken så här pass lång tid. Vi förväntar oss en förändring, säger han.

Texten uppdateras.