Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dimma stoppade skidskyttestafett

Annons

Damernas skidskyttestafett avbröts mitt under pågående världscuptävling i Anterselva i dag. Vid andra skyttet på den andra sträckan omöjliggjorde tät dimma fortsatt tävlande. Det gick helt enkelt inte längre att se måltavlorna.

Sverige, som hade sista chansen att kvalificera ett stafettlag till OS, låg nia när stafetten bröts. Upp till sjätteplatsen var det inte mer än tio sekunder.

Jag ska inte säga att vi hade tagit en topp 6-placering i dag, men vi hade en jäkligt bra chans. Det känns förbaskat tråkigt, säger Anna-Karin Strömstedt, som åkte andrasträckan.

Samtidigt är det värt att notera att Sverige använde sina två starkaste kort, Elisabeth Högberg och Strömstedt, på de första sträckorna.

Herrarnas stafett är tänkt att starta klockan 14.15, men vid lunchtid låg dimman fortfarande tät över skidskyttestadion i Anterselva. Det är därför oklart om herrstafetten kan genomföras.

Även tidigare i vinter har vädret ställt till det för världscupen i skidskytte. I Östersund i december tvingades man bryta damernas jaktstart på grund av vind, och herrloppets jaktstart som skulle ha körts senare på dagen fick då ställas in.

Mer läsning

Annons