Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Digital livekonsert från Tornrummet

Äntligen fick vi njuta av en konsert! Sollefteå Musiksällskap och studieförbundet Vuxenskolan sände en digital livekonsert från Tornrummet i Apotekshuset Konst och Kultur.

Tre fina artister och folkmusiker medverkade; Ulrika Bodén från Helgum på sång autoharp, dulcimer och härjedalspipa, Daniel Ek på harpgitarr och Niklas Roswall på nyckelharpa och moraharpa.

Ulrika, som är traditionsbärare av hemtraktens visor, tolkade upptecknade visor från trakten och även från andra delar av landet. Visorna varvades med berättelser om olika upphovspersoners öden och äventyr.

Många visor hade anknytning till fäbodliv och vi fick prov på en och annan kulning. Kärlekssånger, skogslåtar och svängiga polskor stod också på programmet. ”Vinteren tar ända” var titeln på en visa från Dalarna.

Den passade bra denna underbart fina dag i Sollefteå. Ulrika sjunger gärna ”Nicke” Sjödins översättningar till Röåmål av svenska psalmer, så givetvis fanns Pärleporten eller, som ”Nicke” har kallat den, Fårstedöra, med på repertoaren.

Musikanterna saknade applåderna men jag tror, att den stora publik som satt hemma vid datorn, applåderade och jublade av full hals! Vi hade äntligen fått njuta av en konsert.

Ulla Thorsell Östlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel