Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dialog blev succé

Kramfors kommun avancerar 51 placeringar i Svenskt Näringslivs lista över näringslivsklimatet - mest i länet. Dessutom; på två år har Kramfors tagit 98 steg i rätt riktning.

– Lite synd att vi inte nådde 100 placeringars förbättring, vilket var målet på tre år. Men jag vågar nästan slå vad om att vi kan göra samma resa nästa år, sade en mycket nöjd Conny Eriksson, näringslivschef i kommunen.

Men det var fler som var nöjda med utvecklingen. Företagare, politiker och tjänstemän hade kommit till TräTeam Br.Nyberg AB i Kramfors och Svenskt Näringslivs presentation av näringslivsklimatet i kommunen.

– Det är viktigt att prioritera besök hos företagare och skapa förtroende, något som vi tog fasta på för tre år sedan. Men samtidigt måste det fungera med skolan och äldreomsorgen, sade kommunalrådet Micael Melander (S).

Anna Hedensjö Johansson, regionchef Svenskt Näringsliv Västernorrland, framhöll två förklaringar till Kramfors framsteg.

– Dialogen mellan politiker/tjänstemän och företagare har förbättrats. Sedan har samarbetet mellan skola och näringsliv utvecklats och där har inte minst Peyman Vahedi, rektor på Ådalsskolan, varit drivande.

Urban Bäckström, vd Svenskt Näringsliv, gratulerade till framstegen. Han menade att man i Kramfors hade ett bra förhållningssätt genom att studera enkätundersökningarna med företagare, vilket är en viktig del i rankingen.

– Det är heller inte partipolitiken som är viktig, utan det är enskilda personer som gör skillnad.

Träteams vd Jimmy Söderström berättade sedan om företaget och det genomfördes en rundtur i produktionen.