Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diabetesloppet – ett evenemang som sprider kunskap och samlar in pengar till viktig forskning

Lördagen den 16 maj var det dags för Diabetesloppet runt Höglandssjön för sjätte året i rad. Det var solsken och spegelblankt på morgonen, dock lite småkyligt. Så småningom kom blåsten och den sista halvtimmen kom det snöblandat regn, så vi fick känna på alla väderlekar. Dagen var mycket trevlig och givande och vi uppskattar att det var cirka 200 deltagare.

Upplägget var lite annorlunda i år men som tidigare år var starten rullande men vi hade förlängt starttiden till 10.00-14.00. Vissa sprang, de flesta promenerade och några cyklade och vi uppmanade att hålla avstånd till varandra. Några deltog på annan plats eftersom man även kunde vara med på distans i år. Alla som betalade minst 50 kronor med swish eller kontant är med i ett lotteri med fina vinster från våra sponsorer.

Om DU inte var med på Diabetesloppet men vill hjälpa oss med vår insamling till Diabetesforskningen, då har DU möjlighet att swisha minst 50 kronor fram till den 24 maj på nr 123 147 86 01, märk med DL20 och då deltar även DU i prislotteriet.

Vi vet nog alla att träning är bra för både kropp, knopp och själ och för oss med diabetes även bra för blodsockret som blir mer stabilt. En 30 minuters rask promenad om dagen ger ett friskare och längre liv. Försök att hitta en träningsform som passar just dej och din vardag, något du tycker är roligt för det allra bästa är den träning som blir av.

I dessa coronatider har svenska folket aldrig rört på sig så lite. Många blir stillasittande hela dagen, särskilt nu när det är många som jobbar hemifrån. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till fysisk aktivitet, speciellt utomhus så gå gärna ut på en promenad men håll fortfarande avstånd till varandra.

I denna stund är jag glad att vi i styrelsen har jobbat 4 timmar på plats för att sprida kunskap om diabetes och samlat in pengar till Diabetesforskning, för pengar till forskning behövs så att livet med diabetes blir tryggt och enkelt.

Tusen tack till er alla som har varit med på detta lopp, både på plats vid Höglandssjön samt virtuellt. Ni har tillsammans med våra sponsorer samlat in omkring 18 000 kr hittills. Pengarna går till ”Diabetesfonden” som stödjer forskning kring alla typer av diabetes och till fonden ”Life for a Child” som ger hjälp till barn med diabetes i utvecklingsländer.

Nästa evenemang är golftävlingen "Blå Ringen" på Puttom golfklubb den 14 juli. Ni som spelar golf passa på att anmäla er till detta. Tävlingen är också en insamlingsaktivitet till förmån för diabetesforskningen.

Ulrika Emanuelsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel