Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplanen för badhuset är färdig

Nu är arbetet med den nya detaljplanen för badhuset i Sollefteå klart.

Annons

I fredags var sista dagen att ge synpunkter på den nya planen. Då lämnade oppositionsrådet Bengt Sörlin (M) in en skrivelse. Han anser att detaljplanen inte kan godkännas på grund av problem för den intilliggande hundavelsstationen.

"En friskvårdsanläggning av den storlek som planerats på Hågestaområdet så nära försvarets hundavelsstation måste anses som olämpligt. Hundavelsstationen måste betraktas som en för Sollefteå mycket viktig verksamhet och Sollefteå kommun bör inte vidta åtgärder som kan äventyra dess framtid", skriver Sörlin.

Kommunens fysiske planerare Matti Heino, som upprättat planen, tycker emellertid inte att ett badhus skulle äventyra avelsstationen. Han poängterar till att börja med att försvarsmakten i sitt yttrande inte har något att erinra mot förslaget.

Förslaget till ny detaljplan går nu direkt till kommunstyrelsen. På grund av tidspress tas det inte upp av samhällsbyggnadsnämnden. Om kommunstyrelsen tillstyrker kan fullmäktige fatta beslut vid sitt sammanträde den 29 mars och den nya planen vinner laga kraft den 22 april.