Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var kul att få till ett bra lopp"

Anton Lindblad gjorde sitt bästa distanslopp någonsin i världscupen.
– Det var kul att få till ett bra lopp. Det har varit många besvikelser den här säsongen, säger Sollefteås Anton Lindblad efter 25:e platsen i 15 kilometer klassisk stil i finska Lahtis.

25-årige landslagsåkaren Anton Lindblad fick inte plats i VM-truppen. Under söndagen stod han för sitt bästa distanslopp någonsin i karriären.

– Åkningen fungerade bra och jag höll hela distansen som jag haft problem med tidigare.

Anton Lindblad var drygt minuten efter Francesco De Fabiani från Italien som överraskande tog hem segern.

Calle Halfvarsson blev bäste svensk på 16:e plats. Lars Nelson kom på 18:e plats.

Det var Lindblads näst bästa resultat i ett distanslopp i världscupen. Han var 23:a över 15 kilometer masstart i klassisk stil i Canmore, Kanada, 2012. Men det var tuffare konkurrens i Lahtis.

I lördagens fristilssprint var Anton Lindblad futtiga 41 hundradelar från att ta sig till kvartsfinal. Han slutade 34:a i kvalet (30 bästa går vidare).

– Jag var besviken när jag missade med så lite.

Hur fungerade åkningen i kvalet?

– Inte så jättebra. Det var svåråkt och tekniken var inte klockren. Men kroppen var pigg. Det var positivt att det var så nära.

Det var Lindblads tredje världscupsprint för säsongen. Han blev 42:a i Davos, Schweiz, strax före jul och 49:a i Östersund 14 februari.

Vad återstår av säsongen?

– Det är några SM-lopp kvar, teamsprint och femmilen. Jag ska försöka avsluta bra, säger Anton Lindblad.