Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vankas en hockeyfest på Hörnsjön: "Vi har satsat fullt ut"

Normalt är Hörnsjön en stilla plats, med spår runt om som är avsedda för motionärer.
I helgen blir sjön en plats för fest – en hockeyfest.
– Vi har inte tummat någonstans utan satsat fullt ut, säger initiativtagaren Mikael Lindnord.

Man kan lugnt säga att det har gått snabbt för Mikael Lindnord och resten som ligger bakom Höga Kusten Pond Hockey Tournament, som alltså avgörs på Hörnsjön under dagarna två i helgen. De första kontakterna med kommunen togs strax före jul och Lindnord berättar att startskottet gick först den 11 januari.

– Det har gått extremt snabbt, men det tyder på att det finns ett stort intresse för det här. Dels att många lag har anmält sig och att företagare är med och stöttar. Jag tror att det här någonting som folk vill ha, säger Lindnord.

Inte mindre än 52 lag har anmält sig till turneringen och totalt ska 124 matcher spelas på de specialgjorda hockeyrinkar som har färdigställts ute på sjön de senaste dagarna.

Läs också: Hockey i nygammal tappning – Husum rustar för klassisk utematch

– Vi valde att kliva upp lite i storlek jämfört med traditionella pond hockey-rinkar och kör med 15 gånger 25 meter. Det är för att få till lite mer yta och öppnare spel, säger Mikael Lindnord, som tror att kvalitén på spelet kommer att vara hög – inte minst med tanke på vilka som spelar i vissa av lagen...

– Jag vet inte riktigt hur många NHL-matcher som har spelats av de som är med, men det är många. Timander är med, Påhlsson, "Salle", Niklas Nordgren, Fredrik Warg... Det känns jättekul.

Vad vill ni att folk ska känna när de är här ute?

– Vi vill ha en hockeyfest här hela helgen och vi vill att folk ska stanna här och inte bara ta ett varv och sedan åka hem, säger Mikael Lindnord och fortsätter:

– Det blir allmänhetens åkning på ett ställe, långfärdsskridskor på ett annat. Vi har nydragna elljusspår för längdskidor och grillplatser som är öppna hela helgen. En foodtruck ska servera schysst käk, vi har ett tält med värme, musik och kör intervjuer. Vi har lagt mycket energi och vikt på kringarrangemang.

Läs också: Örnsköldsviks nya hockeyturnering – i ny utomhusarena

Finalen i turneringen avgörs på söndag kväll klockan 18. Sporten kommer då att vara på plats och livesända tillställningen på Allehanda.se.

Väderleken ser ut att vara på arrangörernas sida och om allting faller väl ut hoppas Mikael Lindnord och de andra på en ännu större apparat om ett år.

– Det vore fantastiskt att se över 100 lag delta då, säger Lindnord.