Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det surrade i luften i Graninge

Modellflygare tog kontroll över luftrummet i helgen

För tionde gången var det i helgen modellhelikopterflygträff i Graninge. På Granlanda modellflygfält, i närheten av Graninge IP samlades landets bästa modellhelikopterflygare.

- Vi har varit cirka 30 deltagare och ett 50-tal helikoptrar, berättar Sören Selin från arrangerande Graninge Modellflygklubb.

Det är verkliga entusiaster som träffas. Normalt umgås de över nätet och flyger i sin ensamhet. Men i Graninge har de chansen att umgås också. De kom från Stockholm i söder till Lappland i norr. Flera kom redan på torsdagskvällen, så det blev tre dagars flygande. Och de tar all tid de har möjlighet till att köra sina modellhelikoptrar.

Med en modellhelikopter kan man göra de mest halsbrytande konster, det bevisades om inte annat ute på Granlanda.

- Det är verkligt avancerad flygning, poängterar Selin.

Ett par krascher blev det också, i något fall beroende på materialfel. men trots att det är dyrbara maskiner, det finns helikoptrar som kostar upp emot 30 000 kronor, så togs det med jämnmod.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68