Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det spökar på Hembygdsgården i Örbäck

Det ordnades spökkväll på hembygdsgården i Örbäck den 24 oktober: ”En ryslig kväll med häxor och karamell, en vandring längs stigen så smal där skelett hänger skral. Kanske följa en förhäxad mus in i mystiskt hus.”

Annons

Spänning i luften, förväntansfulla barn och vuxna kom när det blev mörkt. Elisabet Holmberg hälsade alla välkomna till en spännande kväll på hembygdsgården som upplystes av marschaller och i fönstren lyste det stearinljus.

Eftersom det var över 60 barn som ville vara med så delades de upp i 4 grupper och de fick gå till fyra olika aktiviteter. Det var sagovandring, godisjakt, känna och klämma rum och husvandring Efter varje aktivitet samlades alla kring elden för att få smaka på häxdrycken som häxorna bjöd på och för att grupperna sedan skulle fortsätta till nästa aktivitet. Där fanns mystiska ljud, orgelmusik, fotsteg, läskiga tanter, och allt inramat med mörkret. Satt man och lyssnade kunde man höra skrik, skratt, viskningar, smygande fötter, några rädda, några tuffa.

Spökkvällen var ett samarbete mellan Långsele-Graninge och Helgums hembygdsföreningar. Nästa evenemang: Julmarknad 24 november.

Ing-Mari Överby

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel