Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det ser mörkt ut för sjukvården i Ådalen

Katarina Östholm har skrivit fantastiska krönikor om landsbygdens villkor. Hon har gett ord åt vår förtvivlan men även våra drömmar och vår längtan. Hon har gett ord åt generationer av torpare, bönder, skogsarbetare, fabriksarbetare, vårdpersonal, lokalpolitiker, kvinnor och män som strävsamt, inte sällan i armod, lyckades bygga landet och faktiskt även staden. Rättskaffens, ofta gudfruktiga, människor som var fullständigt ovetande om fallskärmsavtal, girighetslöner och skatteplanering.

Att vi kunde bli så fattiga.

Den stora staden har tagit våra älvar, våra skogar, vår handel, våra arbetstillfällen, våra ungdomar och även vår framtidstro.

När ni nu också tar vårt akutsjukhus tar ni ifrån oss rätten till en trygg, säker och nära vård. Ni tar ifrån oss rätten att i livets svåra stunder hålla kontakt med hembygd, vänner och anhöriga.

När ni tagit vårt sjukhus har ni tagit över allt. Det finns inget mer att flytta. Hädanefter får ni utvecklas av egen kraft.

Att vi kunde bli så fattiga.

Det ser mörkt ut för sjukvården i Ådalen.

Lars Mikaelsson, Helgum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel