Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om gängmentalitet

Annons

Angående Idrotten anti-intellektuell snarare än homofobisk TÅ 19/3.

I lördagstidningen kunde man läsa om hur Henrik Persson inte kunde få utlopp för sin medfödda intellektualism i idrottsvärlden. Han vet hur det funkar i omklädningsrummet kunde man läsa, och självklart söker man sig dit för att diskutera Kafka, men upptäcker att det bara handlar om idrott....vilken chock!

Nu är det ju inte så att homosexualitet är en vald livsstil, utan en bevisad medfödd motpol till heterosexualitet, med förföljelse och utfrysning som realitet. Att få vara sig själv i omklädningsrummet kanske inte i första hand handlar om att ta med sig hobbyböckerna dit utan att få spela fotboll och samtidigt känna sig trygg i sig själv.

Som avslutning vill jag påpeka att eftersom "bög" fortfarande är ett skällsord, finner jag det direkt olämpligt av någon som kallar sig straight journalist, att utan eftertanke använda sig av det uttrycket. Att Henrik Persson dessutom anser sig vara intellektuell och samtidigt frimodigt skriver "även fastän" får mig att undra om Persson ändå inte hade så mycket att dölja i omklädningsrummet.

Peter Brunius

SVAR DIREKT

Peter

Jag har aldrig påstått att min egen situation var i närheten av eventuellt homosexuella killars i laget. Precis som jag skrev är där en gradskillnad. Min poäng var att gliringar och mobbning inom ett lag inte är något som drabbar homosexuella specifikt. Det handlar om gängmentalitet i allmänhet – inte homofobi i synnerhet. Jag kan inte förklara det enklare än så.

Min andra poäng var att diskussion ofta är något man skyr inom sporten och att detta indirekt är en del av problemet. Sportens värld är en enkel värld – diskussioner och problematisering hör hemma på debattsidorna eller möjligtvis kulturen. Det bevisas om inte annat av att vi skriver här nu.

Angående mitt bruk av ordet bög så användes det två gånger i texten. I ena fallet inom citationstecken, i det andra på ett sådant sätt att jag inte anser det vara nedsättande. Men det kan säkert vara ett känsligt ord för somliga och vill du kritisera mig för det så fair game.

Henrik Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons