Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det går bra för Sverige nu – vad ni än hör så är det fakta

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Ser på sociala medier att man lägger ut nidbilder på olika partiledare/språkrör och mest på statsminister Stefan Löfven. Det svämmar över i flödet.

Man skriver att det är Löfvens fel, än det ena, än det ena än det andra. Man ställer honom personligt ansvarig när det i själva verket är så att S och Mp inte har haft majoritet att driva den politik och löften man gick till val på för fyra år sedan. Man har blivit nedröstad i riksdagen gång på gång och man har gjort olika överenskommelser med Alliansen där man fått köpa och sälja.

Jag ser hur man besviket slänger hat om att Löfven lovade och inget har hänt – mer än att man har höjt skatten och att det enda rätta är att byta till ett annat parti när man ska gå till valurnorna den 9 september. Man är tydlig med att det är Stefan Löfven som är den skyldige, personligen. Hur tänker man då? Efter åtta år med en Alliansregering – trodde man att det skulle gå över en natt att allt skulle bli som förut?

Det går bra för Sverige nu hörrni. Vad ni än hör så är det fakta.

Det här är ett axplock på vad den här regeringen genomfört under dessa fyra år och vad skatten har gått till:

Stopp för staplande av visstidsanställningar, avdragsrätt för fackmedlemskap, höjt tak i A-kassan, lägsta ungdomsarbetslösheten på 15 år, höjd garantinivå i sjuk- och aktivitetsersättningen, avskaffande av FAS 3, höjt barnbidrag, höjt studiebidrag för gymnasieelever, avgiftsfria receptbelagda mediciner för barn, avgiftsfria preventivmedel för unga upp till 21 år, 7 miljarder mer till polisen, avgiftsfri screening för livmoderhalscancer, 130 miljoner kronor mer till ungdomsmottagningar, 10 välfärdsmiljarder till kommuner och landsting, fördubblade satsningar på ökad psykisk hälsa och bättre psykiatri, fri entré på statliga museer, avgiftsfri kollektivtrafik för skolelever på sommarloven, avgiftsfri tandvård upp till 23 år.

Så snälla ta reda på fakta och tro inte på allt du läser/hör. Var källkritisk.

Det går bra för Sverige nu hörrni. Vad ni än hör så är det fakta.

Jag ser insändare där man skriver att man varit S i hela sitt liv men nu ska rösta på SD. Man byter ideologi totalt och tror verkligen att allt ont som händer beror på invandringen. Man tänker rösta på ett parti där man vill inskränka aborträtten, införa sambeskattning igen, som slopades 1971, och gjort som sig som talesperson för svenskarna – att de är de enda som kan göra Sverige svenskt igen. Nej, de är inte talesperson för mig!

Så du som överväger att rösta på SD ta en funderare på vad deras politik kommer att betyda för dig och hur du och din familj, dina barn, barnbarn och äldre släktingar kommer ha det om fyra år om de får styra. För deras politik är inte bara invandring, det vet du va?

Så snälla ta reda på fakta och tro inte på allt du läser/hör. Var källkritisk.

Cathrine Strand

 

Läs också:

Sju skäl att inte rösta på SD

Därför ska du rösta på Sverigedemokraterna

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel