Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bortglömda får nytt liv

/
  • Nadia är duktig på att gå på loppisar. I källaren hemma får de nytt liv.
  • Nadia Melins stora hobby och passion är att göra om och rusta upp. Det här klädstrecket i gammeldags stil har hennes sambo Magnus Gimbergsson snickrat ihop.

Nadia Melin älskar att gå på loppisar.

Hemma i källaren får sedan de bortglömda och slitna prylarna nya liv.

– Jag får en billig och bra möbel som ingen annan har, säger Nadia Melin.

Annons

Ända sedan Nadia Melin flyttade hemifrån har hon intresserat sig för att handla gamla saker att göra om. Och under årens lopp har hennes loppisbeteende utvecklats.

– Tidigare tog jag sådant jag gillade utan att tänka på någon särskild stil. Nu går jag mer utifrån vad jag behöver och vad som passar in. Det ska matcha det jag redan har, säger hon.

Hon och hennes familj har bott i hus i drygt ett år. Före det bodde de i lägenhet, och där fanns det inte lika stora möjligheter att samla på sig prylar att fixa till.

– Då samlade jag en hel del idéer som jag sedan kunde förverkliga.

I det rymliga huset i Moliden finns en stor källare som Nadia använder som verkstad. Där slipar hon och målar om gamla möbler. Bland annat har en byrå från svärmors hus blivit ett pyseslskåp för barnen att ha i vardagsrummet.

I sommar har hon jagat pinnstolar att använda i det inglasade uterummet.

Det tog ett tag innan Nadia bestämde sig för vilken stil hon gillade bäst.

– Det blir ganska mycket åt det lantliga och romantiska hållet, retro och shabby chic.

Nadias bästa loppisfynd är bland annat rostfria burkar och redskap till köket som gjort att hon kunnat byta ut nästan all den farliga plasten och fått ett nästan plastfritt kök.

– Jag är också nöjd med mina två järngrytor i olika storlekar. De är bra att laga mat i både för barnen och oss vuxna eftersom vi får i oss extra järn. Rostfritt och järn slits inte så grejerna är tipptopp.

Mer läsning

Annons