Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blåser mest på vintern

Svar till Elisabet Tjernlund, "Kappan vänds efter vinden", Ordet fritt 3 mars.

Det faktum att det blåser friskt kring vindkraften kan väl ingen ha undgått. Ett faktum är även att det i verkligheten blåser mest på vintern då vi behöver mest el. Ett ytterligare faktum är att Vitberget utgör ett av de bästa områden för vindkraft på land sett även över hela Sverige.

Vi fast boende skattebetalare i Kramfors kommun vill att vi ska få fler arbetstillfällen, att bredband ska byggas i alla delar i vår kommun och att alla delar av kommunen ska få utvecklas. Vindkraften och Vattenfalls satsning kommer att bidra till det.

Jag är övertygad att om man bor på Söder i Stockholm och bara tillbringar några veckor under sommaren på Finnmarken kommer man även i fortsättningen uppleva vår trakt som ett paradis även om vi får några vindsnurror bakom Vitberget i Västertorp. De som tvekar kring detta kan besöka Hornsgatan på Söder, Sveriges mest förorenade gata.

Kabeko AB bygger inga vindkraftverk, de förbereder, tar fram underlag och gör ansökningar. För att tillgodose de utbor som sägs bli störda på Finnmarken har Kabeko tagit bort de närmast belägna verken. Det medför att Finnmarkens bygdegårdsförening går miste om bygdemedel för 80 000 kronor per år under verkens livslängd cirka 25 år.

Det är pengar som man med EU-medel skulle kunnat göra mycket för i en glesbygd.

Gråsosse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel