Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det blåser inte åt rätt håll i Kramfors"

Föreningen Nordingrå vind planerar att lägga ner sin satsning på vindkraft i Höga kusten. Man ser det som meningslöst att i framtiden försöka få tillstånd för vindkraftverk i området.

- Vid nästa styrelsemöte kommer vi att föreslå en nedläggning av föreningen. Det är bortkastad tid att engagera sig, säger ordförande Villy Sundberg.

Föreningen Nordingrå vind bildades 1997 och har ett 60-tal intressenter. Tanken var att satsa på lokala vindkraftverk i Nordingråområdet. Föreningen hyrde in mätstationer för att hitta platser som var lämpliga ur vindkraftssynpunkt. Man utförde också vindmätningar på en handfull platser.

- Vi tittade bland annat på två platser vid Fällsvik, vid Barstaviken, i Barsta och på Högklinten. Framförallt Högklinten visade sig lämplig. Men vi fick avslag på bygglovsansökningarna på alla håll.

Därefter avvaktade föreningen med nya ansökningar. Man ville se om det skulle "blåsa nya vindar" som Villy Sundberg uttrycker sig.

- Vi ville veta kommunens inställning skulle ändras, men så verkar det inte vara. Det blåser inte åt rätt håll i Kramfors, om man så säger.


Läs mer i lördagens TÅ.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92