Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är ett kanonläge mitt i hamnen"

Ulvö kapellag har många planer för att locka turister till ön. Om allt går som beräknat kan bygget av ett besökscenter inledas redan i sommar.

- Det är ett kanonläge mitt i hamnen. Vi vill bevara kulturen och ta historien om Ulvön från 1600-talet och in i framtiden, säger Janne Bagge, sekreterare i Ulvö Kapellag. Tanken är att det ska bli en sorts turistinformation, fast i större format.

- Det finns många välbevarade gamla bruksföremål här ute. Tanken är att man ska kunna samla ihop dokumentation om gamla tider och foton och visa upp för besökare.

Inom ramen för det så kallade Leaderprojektet, ett EU-projekt med avsikt att utveckla landsbygden, finns också bidrag att söka för att utveckla Världsarvet Höga Kusten. Och det är just här som kapellaget hoppas på gehör för sina planer på Ulvöns bevarande och utveckling.

- Styrelsen för kapellaget är väldigt aktiv och drar dessutom åt samma håll. Här finns många idéer. Att få chansen att söka EU-pengar är en jäkla förmån, menar Janne Bagge, gammal stockholmare som sedan flera år är bosatt i Bjästa och dessutom ägare till en fastighet på Ulvön.

- Jag kom hit för första gången i slutet av 1960-talet. Så småningom bytte jag Stockholm mot Ulvön - det är den vackraste plats man kan tänka sig ...CARIN ERIKSSON
070-650 87 90

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51