Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derbyseger igen för Höga Kusten

Höga Kusten Fotboll fortsätter att rada upp derbysegrar mot "storebror" Friska Viljor och man får faktiskt gå tillbaka ett par-tre år innan vi hittar en FV-seger.

– Det är speciellt att möta Friska Viljor och vi taggar nog upp oss lite extra i just de här matcherna.

Annons

Det sa Emil Forsgren efter derbyt på Kinavallen i går där just denne Höga Kusten-fostrade 21-åring blev matchvinnare genom att prickskjuta in matchens enda mål i mitten av den första halvleken.

– Otroligt skönt att göra målet som var mitt första den här säsongen, beskrev Emil.

Det var kaptenen Johan Vestin som stod för förspelet. Från en position till vänster på offensiv planhalva spelade han in bollen centralt till Emil Forsgren som tog emot, klippte till, och bollen satt säkert bakom Joakim Westerlund i FV:s mål.

Bortsett från inledningen gick den första halvleken till Höga Kusten som rättvist gick till pausvila med 1-0 i ryggen.

– Spelmässigt var den första halvleken inte alls bra från vår sida och vi sa till varandra i paus att vi måste få igång ett högre bolltempo, berättade FV-tränaren Martin Wallin.

Det var tydligt att FV-spelarna tog till sig av kritiken för de kom ut som ett helt nytt lag i andra och halvleken var bara ett par minuter gammal när Mikael Selin fick ett drömläge att kvittera.

Från nära håll sköt han dock högt över Höga Kustens målvakt Leonid Groza som för övrigt var en av planens bästa denna afton.

Friska Viljor hade ett kraftfullt tryck mot Höga Kusten i ungefär 20 minuter. Men i samband med ett spelavbrott för skada, Johan Vestin blev liggande men reste sig, avtog anstormningarna från gästerna.

Istället kunde Höga Kusten vaska fram några riktigt heta chanser där de var ytterst nära att stänga matchen.

– Hade vi fått kvitteringen i början kunde matchen fått ett annat ansikte. Nu kom vi av oss lite i samband med avbrottet och i slutet var det mycket chansspel precis som det ofta blir när man jagar en kvittering, analyserade Wallin som självklart var besviken över förlusten.

Höga Kusten höll undan och tog en inte helt orättvis trepoängare och det var förstås stor glädje i kustgänget efteråt.

– Sedan vi vände DM-finalen och vann för ett par år sedan har vi bra flyt mot FV och vinner ofta med uddamålet. FV tog över under första delen av andra, men totalt sett tycker jag att vi skapar bättre chanser än dem, ansåg Ante Danielsson.

Målvakten Leonid Grtoza och Bradley Pegg på mitten var det som stack ut mest i hemmalaget medan mittbacken Mackenzie Ward var FV:s klart bäste spelare.

Division 3 mellersta Norrland

Höga Kusten Fotboll-Friska Viljor

1-0 (1-0) Emil Forsgren.

Domare: Rickard Lingensjö Kvissleby.

Publik: 100