Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby mellan City och United i dag

Annons

City mot United klockan 14.30 i dag - det är förstås derbyfeber i Manchester.

Säsosngens viktigaste match?

Nja, inte för alla.

Liverpool har alltid varit den största rivalen för mig, säger United-ikonen Ryan Giggs.

Att hela sportvärlden är engagerad i vad som står på spel på Etihad Stadium på söndag eftermiddag är förstås ta i.

Det finns större matcher.

Det finns andra derbyn med mer tyngd och tradition och som föder hetare passion.

Men det har i veckan författats en och annan förhandsartikel på väldigt många olika språk och det här är en till.

Premier League berör.

Få klubbar har fler supportrar än Manchester United. De senaste åren har de med en blandning av avsmak och förtjusning sett hur shejken Mansour bin Zayed al-Nahyans inpumpade oljemiljarder gett dem en värdig motståndare tvärs över stan.

Igen.

För första gången på 44 år går City till derbyt som regerande mästare och det är - trots ligaledning med tre poäng just före City - United som har något att bevisa. Fast just på den punkten verkar veteranen Giggs, 39 och managern Alex Ferguson inte helt överens.

Det betyder inget extra att det är City vi möter. Det finns många olika rivaliteter. Liverpool har alltid varit den största rivalen för mig, alltid varit den största utmaningen, säger Giggs till engelska medier inför vad som kan bli hans 36:e derby mot City.

City har inte förlorat hemma i ligan sedan mot Everton i december 2010 och kan dessutom luta sig mot några uppmärksammade segrar mot United på senare år.

Just därför kan Ferguson inte nog betona vikten av en framgång på söndag.

På pappret är det ligans två bästa lag som möts. Om vi vinner kommer det att vara ett av våra bästa resultat hittills. De har riktigt bra, kraftfullt lag med utmärkta spelare. Det kommer inte att bli lätt och försvarar vi som mot Reading (4-3 till United förra helgen) hamnar vi i trubbel, säger Ferguson till engelska medier.

Roberto Mancini har sina egna problem. Frågan är hur truppen påverkats av kraschen i Champions League. City orkade inte ens kravla sig till Europa League.

Säsongen är inte över, men vi måste jobba hårdare. Vad vi håller på med är inte tillräckligt, säger Mancini till engelska medier.

Mer läsning

Annons