Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deppigt hos pressat Frölunda

Annons

Fem mål på fem matcher.

Tredje raka förlusten.

Frölunda skriker efter en vändning.

Vi måste komma upp fort nu, säger backen Fredrik Eriksson efter 1-4 i mot Färjestad.

Tongångarna har varit muntrare än vad de är för tillfället i Frölunda. Efter tisdagens 0-2-förlust mot Modo sågade lockout-stjärnan Matt Duchene egna laget då han omnämnde Frölunda som "en country club", och även från tränarhåll fick laget kritik för sin bleka insats.

Mot Färjestad på lördagen var Frölunda allt annat än tamt. Både värmlänningarna och gästerna bjöd på en intensiv och sprakande hockeyunderhållning med 60 minuters högt tempo. Men vad spelade det för roll då det viktigaste saknas för Frölunda.

Det var ett snäpp bättre än förut, men vi har fortfarande svårt att vinna. Alla kämpar och sliter bra. Men det är inte arbetsinsatsen det hänger på. Vi gör för lite mål. Här hade vi sex sju bra chanser men får inte dit den, säger Fredrik Eriksson.

Den värmländske försvararen, med ett förflutet i just Färjestad, hade ingen lyckosam eftermiddag i Karlstad.

När Färjestad gjorde 1-0 efter 21.38 i box play var det Fredrik Eriksson som själv stötte in Per Åslunds puck bakom Julius Hudacek i Frölundamålet.

De kom i ett tre mot två-läge och jag försökte bara se till så att pucken inte kom fram till Rickard Wallin, säger Eriksson.

När Karlstadslaget sedan gjorde 2-1 knappt sju minuter senare schabblade både Eriksson och Hudacek, med resultat att pucken som Christian Berglund lade på mål gick fram till Marcus Paulsson som satte ledningsmålet tämligen enkelt.

Pucken studsade över min klubba, det var inte så mycket att göra, säger Eriksson.

Sett till effektivitet var det tydlig skillnad på Färjestad som gjorde ett powerplay-mål och två i boxplay. Frölunda å sin sida hittade bara rätt en gång av fem i spel fem mot fyra, Dick Axelssons 1-1-kvittering.

Powerplay är för dåligt. Vi har ingen trafik framför mål och får inte iväg några skott. Det blir för omständligt.

Arbetsmässigt höll dock Frölunda distansen ut. Matchen var öppen ända till tre minuter före slutet då Per Åslund vräkte in 3-1. En tung spik i kistan för Frölunda som är farligt nära att halka utanför slutspelsplats efter tre raka förluster.

Vi måste komma upp fort nu, säger Fredrik Eriksson.

I Färjestadslägret var minerna desto gladare. Tredje raka vinsten och i arenan satt 8 534 åskådare, bara 26 personer från publikrekord i Löfbergs Lila Arena.

Matchen föregicks av en tröjhissning för trotjänaren Mathias Johansson, som med 17 säsonger och 807 matcher är klubbens meste spelare.

Mer läsning

Annons