Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den sista kramen på Franzénskolan

Jag vet att många kommer att minnas den här dagen med både glädje och sorg. Låt det blir en glädjens dag. Så öppnade Franzénsskolans rektor Johan Vallgårda den sista skolavslutningen i den skola som efter drygt 40 år nu kommer att stängas. Och kanske för gott.

Och det var verkligen glädje hos eleverna. Och när alla ställde sig upp och sjung "Den blomstertid nu kommer" visade man att alla var bered att gå vidare. För denna gång är det inte bara niorna som lämnar skolan. Sjuorna och åttorna ska vidare till Landgrensskolan eftersom man ännu inte är beredd att ta emot alla högstadieelever i Murbergskolans lokaler.

Och efter dessa ord var det dags för de två eleverna Samuel Mattsson och Simon Holmquist att bjuda på en trumpetfanfar. Samuel Mattsson är inte bara en duktig sångare och instrumentalist. Han uppmärksammades också för sitt goda betyg med så gott som bara MVG. Dessutom hade han modet att driva med lärarna i Hasse och Tages gamla nummer "Stetsonhatt".

- Vid trettitre är man passé. Vid trettifem så kan man hälsa hem sjöng han till kamraternas stora förnöjelse.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60