Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den mångåriga striden kan vara över

En mycket segdragen strid kring ett bysågverk i Kramfors kommun verkar vara över. Detta sedan frågan varit uppe i Sundsvalls kammarrätt, där en klagande granne fick avslag.

Bakgrunden till stridigheterna är att miljö- och byggnämnden i Kramfors tidigare beviljade bygglov för ett par personer som ville återuppta sågverksamhet i en byggnad.

En granne till sågverket har protesterat mot planerna och frågan har varit uppe politiskt och i juridiska sammanhang ett otal gånger.

- Problematiken har nog funnits i fem till tio år, men nu tror jag att det går mot sitt slut. Att få kammarrätten att ta upp ett ärende är svårt nog och jag tvivlar på att ärendet skulle tas upp om det överklagades till regeringsrätten, där krävs synnerliga skäl för att ge prövningstillstånd, säger miljö- och byggchef Rolf Wickström.

Enligt grannen till sågverket innebär verksamheten bland annat många störningar som buller och spridning av damm.

- Enligt domen kan man inte ställa samma höga krav när det gäller störningar i glesbygden som i tätortsområden, säger Rolf Wickström.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67