Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demonstranter ockuperar BB i Sollefteå – vi sänder live

Hälso- och sjukvårdsnämnden vill stänga BB i Sollefteå - för gott.
Men beslutet har mött kraftiga protester bland invånarna.
I kväll arrangeras en protestmanifestation på sjukhuset.

Manifestationen kommer ske i form av en "fredlig ockupation" av huvudentrén på Sollefteå sjukhus, enligt Sebastian Gunnesson, talesperson för ockupationen

– En ockupation är det sista man gör när demokratin inte fungerar. Det har demonstrerats, kämpats och skrivits om det här men politikerna har inte lyssnat, säger han till Allehanda.

Allehanda kommer bevaka manifestationen med flera livesändningar under dagen. Den första sändningen börjar klockan 14.00 och därefter följer fler sändningar vid olika tidpunkter.

Livesändningarna kommer finnas tydligt placerade på sajten – och skickas som nyhetspush från Allehanda-appen. Den finns att ladda ner i App Store och Google Play om man söker på "allehanda".

– Sjukhusfrågan i Sollefteå är jätteaktuell. Vi varit på plats och sänt live från alla tidigare manifestationer som arrangerats, och självklart kommer vi göra det även nu, säger Sofia Göth, nyhetschef på Allehanda.