Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstranter ger sig inte i Bangkok

Annons

De regeringskritiska demonstrationerna i Thailands huvudstad Bangkok fortsätter - trots polisens försök att riva protestlägren.

Vi kommer att fortsätta kämpa. Vi kommer inte att beröras av polisinsatsen, sade Akanat Promphan, talesman för den regeringskritiska rörelsen, på lördagen.

Dagen innan började tusentals poliser att återta kontrollen över regeringskvarteren, som i månader ockuperats av demonstranter som bland annat kräver premiärminister Yingluck Shinawatras avgång. Polisen mötte knappast något motstånd när den rev ned improviserade befästningar byggda av taggtråd, sandsäckar och bildäck. Senare på dagen sågs dock aktivister bygga upp befästningarna igen.

På lördagen skulle 1 200 poliser återta ett område vid en regeringsbyggnad i Chaeng Wattana i norra Bangkok. Men poliserna drog sig tillbaka, efter att båda sidor kommit överens om att på söndagen förhandla om ett återöppnande av byggnaden.

Målet med polisinsatsen är att regeringen ska kunna börja använda sina lokaler på måndag.

Aktivisterna vill störta Yingluck som de anser går i sin avsatte bror Thaksin Shinawatras ledband. Demonstranterna kräver att regeringen ersätts med ett "folkråd".

Mer läsning

Annons