Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors närmar sig Sundsvall

Annons

Degerfors ger inte upp hoppet om fotbollsallsvenskan. Seger borta mot Hammarby, 1-0, gör att man närmar sig Gif Sundsvall, som tappade poäng.

Vi har inte gett upp för fem öre. Vi har tänkt att vinna matcherna som är kvar, sade matchvinnaren Johan Bertilsson till TV4.

Assyriskas Hezha Agai fick till en fin träff i den tionde minuten och ordnade 1-1 och en poäng för Assyriska hemma mot Gif Sundsvall. Det innebar att Sundsvall missade chansen att gå om Örebro upp till andra plats i superettan, en placering som innebär direktuppflyttning. Men framför allt släppte man också in Degerfors i kampen om kvalplatsen.

Jag är missnöjd över vår prestation i dag. Jag är missnöjd också över resultatet. Kanske inte sett till spelet, men vi hade behövt tre poäng i dag, sade Sundsvalls tränare Roger Franzén till TV4.

Det hade han rätt i, för några timmar senare stormade Johan Bertilsson fram mot Hammarby-målet och sköt in 1-0 för Degerfors. Det blev segermålet och Degerfors är nu bara fyra poäng bakom Sundsvall när två matcher återstår.

Det känns jättebra så klart. Vi åkte upp hit för att vinna och det lyckades vi med, sade Bertilsson till TV4.

Sundsvall ligger på samma poäng, 54, som tabelltvåan Örebro men har sämre målskillnad och en match mer spelad. Falkenberg leder på 58 poäng.

Mer läsning

Annons